Ma 2019. j?nius 17. h?tf?,    
Laura napja van.    
LĂĄtogatĂłk szĂĄma : 41566764    
Honlapkeszites


  IdĂ”sek sportnapja

Futottak, dobáltak, ütöttek és sakkoztak hétfĂ”n az idĂ”sek a Batthyány-gimnázium tornatermében.

Sportnappal folytatódott a város idĂ”sek heti rendezvénysorozata. Az idĂ”sek világnapja alkalmából egész héten különféle programokkal kedveskednek az ezüstkorúaknak Kanizsán, kedden például a szépség lesz a nap tematikája.A balatoni személyhajózås és a komp forgalma is nÔtt

A személyhajózás és a kompágazat árbevétele is nĂ”tt az év elsĂ” nyolc hónapjában a Balatoni Hajózási Zrt.-nél a tavalyi hasonló idĂ”szakhoz képest - mondta Veigl Gábor gazdasági vezérigazgató-helyettes az önkormányzati tulajdonban lévĂ” hajózási társaság nyárzáró sajtótájékoztatóján.


Indul a Filmklub

Október 9-én, hétfĂ”n a Halis István Városi Könyvtárban újra indul az IdĂ”sek Filmklubja. A 2006 óta mĂ»ködĂ” kulturális program városunk egyik legsikeresebb – fĂ”ként idĂ”sek által látogatott – folyamatos rendezvénye.


Egy gyĂșjtogatĂłt Ă©s egy verekedĂ” bandĂĄt is bĂ­rĂłsĂĄg elĂ© ĂĄllĂ­tanak holnap

A Zalaegerszegi Járásbíróságon egy közveszély-okozással vádolt, szelektív hulladékgyĂ»jtĂ”ket felgyújtó férfi, és egy verekedĂ”, kötekedĂ”, egyéb bĂ»ncselekményeket elkövetĂ” társaság is bírái elé kényszerül állni holnap.


SzabadidÔsport: a hangulatra sem lehetett panasz

Immár negyedik alkalommal rendezték meg azt a Förhénc Kupát, melynek keretében baráti társaságok három a három ellenében focizhatnak az úgynevezett torino kapura.


Workania: a legrosszabbul fizetett ågazatokban nÔttek a legjobban a bérek

A legrosszabbul fizetett és a legnagyobb hiánnyal küzdĂ” területeken volt idén a legmagasabb a bérnövekedés az elmúlt évekhez képest, de a fizetések még mindig messze elmaradnak a húzóágazatoktól - derült ki a Workania állásportál által mĂ»ködtetett Fizetesek.hu online kutatásából.


A CsanĂĄd nevet is felveszi CsongrĂĄd megye

A Csanád nevet is felveszi Csongrád megye, miután a parlament a megyejegyzék megváltoztatásáról döntött kedden.


ÉvadkezdĂ©s a Hölgyklubban

Kellemes kirándulással kezdte Ă”szi évadját a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja. Pártolótagjuk, a Czinki házaspár Kendlimajorban a tanyájukon látta vendégül a hölgyek népes seregét. Miután a kirándulók megtekintették az egyre bĂ”vülĂ” néprajzi anyagot, vidám falatozásra és gesztenyesütésre került sor.


Lefoglaltåk tÔle, mégis eladta az Opel Astråt

Nem különösebben zavartatta magát az ellene indult végrehajtás miatt az a férfi, aki a tĂ”le lefoglalt autót egyszerĂ»en eladta egy gyanútlan vevĂ”nek, akitĂ”l persze utóbb szintén lefoglalták azt. A jóhiszemĂ» vásárlónak így 400 ezer forintos kárt okozott az elkövetĂ”, akit most vádoltak meg a nagykanizsai ügyészek zártörés bĂ»ntettével. Az idén februárban történt bĂ»ncselekmény ismét csak arra figyelmeztet: érdemes körültekintĂ”nek lenni bármely adásvétel esetén, hiszen százezreket, de akár milliókat is bukhatunk, ha könnyelmĂ»en megbízunk az eladó szavában. A vádemelés részleteirĂ”l dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei FĂ”ügyészség sajtószóvivĂ”je tájékoztatta hírportálunk olvasóit.


A csonthéjba zårt egészség

A dióbél nemcsak a bélmĂ»ködést serkenti, de bĂ”séges vitaminforrás is. Megtalálható benne a tartós egészség és az örök szépség titka, legalábbis így tartják. Most kell szedni, mert javában potyog a fákról – fĂ”leg, hogyha meg is rázzák azt a fát…


Konzorcium létrehozåsåt javasoljåk a zalaegerszegi tesztpålya megvalósítåsåhoz

Konzorcium létrehozását javasolják a zalaegerszegi tesztpálya projekt minél gyorsabb megvalósításához az érintett vállalatok - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-t.


A fĂ”herceg Ă©s a sanzonett Ășjra egymĂĄsra talĂĄlt

A CsárdáskirálynĂ”re várta az érdeklĂ”dĂ”ket a Hevesi Sándor MĂ»velĂ”dési Központ szombaton. Kálmán Imre világhírĂ» operettjét a Pódium Színház mutatta be.


EmlĂ©kĂŒl

A Gyurkovics Tibor országos vers-, prózamondó és verséneklĂ” verseny elĂ”döntĂ”jét tartották a Honvéd Kaszinóban.


Keresik a tĂĄncosokat - TagtoborzĂĄst indĂ­tott a Magic Ritmo tĂĄnccsoport

A csapat idén több korosztályban is meghirdette a felvételt, óvodásoktól felnĂ”ttekig várják a jelentkezĂ”ket. A tanév elejéhez kapcsolódva több iskolai rendezvényen megjelentek már a táncosaik, de az elmúlt napokban egy-egy flashmobbal nyilvános rendezvényeken is felhívták a figyelmet magukra.


Október a låtås hónapja - Idén a szåraz szem szindrómåval foglalkoznak

Idén is megrendezik a "Látás hónapja" programsorozatot, az októberi kampány fókuszában ezúttal a száraz szem hatékony kezelése áll.


FĂłkuszban a madarak

Túrával egybekötött madármegfigyelĂ” napot tartottak a Mórichelyi-halastavaknál. A Miklósfai Általános Iskola is csatlakozott az október elsĂ” hétvégéjére meghirdetett, egész Európára és idén már Ázsiára is kiterjedĂ” rendezvényhez. A program célja, hogy minél több embert csábítsanak ki a szabadba, hogy ingyenesen átéljék a madármegfigyelés élményét.


FĂșvĂłs a hĂĄztetĂ”n - És nem is egy, hanem mindjĂĄrt hĂĄrom

Különleges helyszínen ünnepelte a zene világnapját a zeneiskola egyik kamaracsoportja. Kéthelyi Kornél és gyermekei, Kéthelyi Anna és Kéthelyi Gergely egy ötödik emeleti, Deák térre nézĂ” erkélyrĂ”l lepte meg a járókelĂ”ket néhány zenemĂ»vel. A zeneiskola az elĂ”zĂ” években a Sugár úti intézmény balkonjáról adott szerenádot a zene világnapján, amit egyébként 1975 óta ünnepelnek.


FelfĂŒggesztett börtönre Ă­tĂ©ltĂ©k a kĂłrhĂĄzi ĂĄpolĂłkra tĂĄmadĂł orosz fĂ©rfit Keszthelyen

Közfeladatot ellátó személy elleni erĂ”szak miatt négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Keszthelyi Járásbíróság jogerĂ”sen egy orosz férfit, aki a keszthelyi kórházban rátámadt az Ă”t ellátó ápolókra.


Meteorológus: egyelÔre vårni kell a vénasszonyok nyaråra

A vénasszonyok nyarára továbbra is várni kell: változékony frontátvonulásokkal gyakran tarkított idĂ”járás várható a következĂ” napokban - emelte ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfĂ”n közzétett videójában.


Ünnepi program - Október 6.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom Önt és kedves családját 2017. október 6-án az 1848/49. évi forradalom és szabadságharc hĂ”si halottainak tiszteletére rendezendĂ” megemlékezésekre.

Dénes Sándor

Nagykanizsa Megyei Jogú Város

polgármestere

A részletes programért kattintson ide! (PDF)


17 embercsempészt ållítanak holnap a Nagykanizsai Jåråsbírósåg elé

Magukat menekülteknek mondó tunéziaiak vezették az embercsempész bandát. De „nagyüzem” lesz a megyeszékhely bíróságain is, hiszen a Zalaegerszegi Törvényszéken egy hamisan tanúzó, míg Zalaegerszeg járásbíróságán pedig egy csaló felett mondanak ítéletet.


ÖkölvĂ­vĂĄs: Ă©remhalmozĂł keleti klubok az ob-n

Négy napon át zuhogtak a pofonok a nagykanizsai Cserháti-csarnokban, ahol a serdülĂ” ökölvívók országos bajnokságát rendezték.

Az ökölvívók Ă”szinte világa ezen ob is visszaköszönt, hiszen amikor kifelé a sportág erĂ”sségét kell mutatni, akkor úgymond egy irányba tekint mindenki, legyen szó ifjú sportolóról, szakvezetĂ”krĂ”l, vagy a sportági vezetésrĂ”l. Így semmi meglepĂ” nem volt abban, hogy a honi szakszövetség újdonsült elnöke, Erdei Zsolt, korábbi profi ökölvívó világbajnok mind a megnyitó, mind a záró események alkalmával ott volt a kanizsai helyszínen. Mi több, múlt szerdán rögtön egy szelfi-készítési rohamba is belefutott...


Figyelem! IdÔpontvåltozås!

Az Élettér Állat és TermészetvédĂ” Egyesület ezúton is értesít minden érdeklĂ”dĂ” állatbarátot, hogy a 2017. október 8. napjára, vasárnapra – a nagykanizsai állatotthon területére – meghirdetett állatok világnapi rendezvény, valamint a fotópályázat nyerteseinek díjazása is egy nappal korábban, a szombati napon (október 7.) lesz megtartva.


HorvĂĄtorszĂĄgban a turisztikai szezonon kĂ­vĂŒli autĂłpĂĄlyadĂ­jak lĂ©ptek Ă©rvĂ©nybe

A turisztikai szezonon kívüli, tíz százalékkal olcsóbb autópályadíjak léptek ismét érvénybe Horvátországban október 1-jétĂ”l - közölte a horvát autópályákat kezelĂ” vállalat (HAC).


SzerdĂĄn 10-kor GrĂĄciĂĄn atya a nagykanizsai AlsĂłtemplomban

„Áldjon, én Uram, mi nĂ”vérünk, a testi Halál.”- Ferences hagyományt éltetĂ” templomhoz méltón október 4-én Assissi Szent Ferenc tranzitusát – ebbĂ”l az életbĂ”l Istenhez való átmenetelét – ünnepi misével tartja a Szent József templom. A szentmise celebránsa és szónoka Ocsovai Grácián OFM, a zalaegerszegi (olai) ferences templom, a Jézus Szíve plébánosa.


Deres növények Zala megyében

Deres növény Szepetnek határában 2017. október 2-án. A településen hajnalban mínusz 1 Celsius-fokos hideg volt. MTI Fotó: Varga György


FRISS HÍREK
05:10 - EmlĂ©kĂŒl

A nap vicceĂĄllĂĄs Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble