Ma 2020. 1 28.
Károly, Karola, Tamás napja van.
Látogatók száma : 44388878    
Honlapkeszites

Jubilál a Military - A július 7-én kezdõdõ már a huszadik lesz Kanizsán

A többnapos nemzetközi és országos lovastusa minõsítõ versenyen az elsõ Korosztályos Championátust is megrendezik. A verseny mindhárom napja ingyenes lesz, így a Nemzeti Lovasszínház elõadása is, ami a vasárnapi díjátadó után kezdõdik majd. A Military elmúlt húsz évérõl csütörtökön nyílt kiállítás.


„Én ezt szeretném megköszönni az elnök uraknak, mert ha õk ezt nem vállalják fel, nem lenne ez a városnak egy nagyon fontos része, a lovas turizmus.” - Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere a város támogatásáról biztosította a verseny szervezõit, majd hozzátette: „Nagyon fontos, hogy ez a lovasverseny – mint a többi is – ingyenes – tehát a városlakók és a környékünkön élõk, mindenki, ingyenesen vehet részt ezen a versenyen, és én nagyon örülnék annak, ha egyre többen és többen jönnének el, mert megéri.”

A július 7-tõl 9-ig tartó versenyen összesen 9 kategóriában ülnek lóhátra a nevezõk, akik között jelentõsen megnõtt a magyar indulók száma – mondta Végh Csaba, a Kanizsa Lovasklub elnöke. Dobri Lajos, a Zala Megyei Lovas Szövetség elnöke a kezdetekrõl szólva elmondta, annak idején saját erõbõl, szervezték a rendezvényt, ma már az önkormányzat is támogatja. „Hát 20 év, 20 év szenvedés, 20 év öröm. Volt benne bánat is, de a legtöbb az öröm és a büszkeség. 20 évig kellett ezt csinálni ahhoz, hogy rájöjjek, hogy érdemes élni” - mondta Dobri Lajos, a Zala Megyei Lovas Szövetség elnöke.

A szervezõk nemcsak a lovas sportágat tartották életben, hanem a Csónakázó-tó környékét is – fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár. Nagykanizsa és a térség országgyûlési képviselõje hangsúlyozta: Dobri Lajos és családja, valamint a lovasok kulturáltabbá tették a tó környezetét. „Akkor, amikor eljött ide több száz versenyzõ és kísérõjük, akkor nemcsak a Csónakázó tóval ismerkedtek meg, hanem megismerkedtek a várossal is. Megismerkedtek azzal a várossal, amire mi büszkék lehetünk, mert azt mondták, hogy ilyen szép környezetben nagyon ritkán építettek pályát, ilyen szép környezetben ritkán tudnak versenyezni” - hangsúlyozta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ.

Az elmúlt 20 év fotókon is megelevenedett a Honvéd Kaszinó galériájában. A megnyitó után pódiumbeszélgetés várta az érdeklõdõket, akik az elmúlt két évtizedrõl és a jubileumi versenyrõl szóló minden kérdésükre választ kaphattak.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-07-01 05:53:00


További hírek:


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül