Ma 2020. 1 28.
Károly, Karola, Tamás napja van.
Látogatók száma : 44388864    
Honlapkeszites

Elismerések a Semmelweis-napi ünnepségen

Köszönet – szerdán tartották a kanizsai egészségügyi alapellátásban dolgozók Semmelweis-napi ünnepségét. A hagyományoknak megfelelõen elismeréseket is átadtak a Honvéd Kaszinóban rendezett eseményen. A magyar egészségügy legnagyobb ünnepe július elseje, ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentõje.

A Tükörteremben rendezett ünnepségen azok az orvosok, fogorvosok, ápoló- és védõnõk, asszisztensek, irodai dolgozók és gépkocsivezetõk vettek részt, akik éppen nem a betegeket szolgálták. A rendezvény megnyitóján Cseresnyés Péter államtitkár, Nagykanizsa és a térség országgyûlési képviselõje megköszönte az ágazatban dolgozók munkáját, a hivatásuk ellátásához szükséges tulajdonságok közül pedig kettõt emelt ki beszédében: „Az egyik a szakmai alázat és a szakmai tudás. Enélkül nehéz a másik – ami legalább annyira fontos az Önök mindennapi munkájához –, a bizalom elnyerése és a bizalom megtartása. Ez pedig megfelelõ hitelességgel, szakmai tudással, hozzáállással, emberiességgel, törõdéssel érhetõ el" – fogalmazott.


Dénes Sándor polgármester a város közössége nevében köszönte meg az egészségügyben dolgozók szakmai munkáját és emberi tevékenységét, majd egy idézettel hívta fel a figyelmet mások szolgálatának fontosságára. „Nem tudom, mi a sorsunk, de egy dolgot tudok: csak azok lesznek igazán boldogok, akik keresték és megtalálták, hogyan lehet másokat szolgálni. Albert Schweitzer, a világhírû orvos szavai világítanak rá talán leginkább arra a fontos momentumra, ami ezen a napon méltó módon a szélesebb figyelem középpontjába kerül" – hangzott el.

Az ünnepen az anyák megmentõjérõl, Semmelweis Ignácról egy rövidfilmet is láthattak a résztvevõk. Az Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetõje, Stimeczné Dr. György Bernadette Híradónknak elmondta: „Az egészségügyi dolgozókat ünnepeljük ezen a napon. Így az intézmény idén is megrendezi az alapellátásban dolgozók hagyományos ünnepségét, hogy ezen a napon egyrészt emlékezzünk Semmelweis Ignácra, másrészt pedig megköszönjük az alapellátásban dolgozóknak egész éves, fáradhatatlan munkáját."

A hagyományoknak megfelelõen idén is elismerésben részesítették az egészségügyi alapellátásban kiemelkedõ teljesítményt nyújtó dolgozókat.

A Semmelweis-napi elismerésben részesülök névsora:

Kimagasló szakmai munkája elismeréseként

Dr. Nagy Marietta – házi gyermekorvos

Dr. Igazi Erika – fogszakorvos

Dr. Kovács Beáta – háziorvos

Simon István Péterné – 14. sz. háziorvosi körzet ápolónõje

Táncsics Tímea – területi védõnõ

Kling Szilvia – területi védõnõ

Parti-Németh Katalin – iskolavédõnõ

Virovecz Ildikó – ifjúsági védõnõ

Pauló Mária – röntgenasszisztens

Kantóné Pintér Eszter – gazdasági ügyintézõ

Címzetes fõorvosi cím

Dr. Zámodics Imre - 11. sz. körzet háziorvosa

Egészségügyben végzett 45 év áldozatos munkájáért

Várhelyi Árpádné – fogászati asszisztens

Szakdolgozói kamarai kitûntetés (MESZK)

Sümeginé Spollár Gyöngyi

Keszlerné Flinger Sarolta

Kanizsa TV - Kanizsa2017-06-30 05:14:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül