Ma 2019. 11 17.
Hortenzia, Gergő, Dénes napja van.
Látogatók száma : 43474986    
Honlapkeszites

Elkészült a tetõszerkezet

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy az állatotthon idei „nagyberuházásaként” két, téglából épített kennelsor is készül a nagykanizsai vasútállomás szomszédságában lévõ menhelyben. Mint ahogy azt a minap megtudtuk: már november végére tetõ alá húzódhatnak a zord idõ elõl az elárvult állatok.


Varga Károlyné, az állatotthont üzemeltetõ Élettér Állat- és Természetvédõ Egyesület elnöke külön is hangsúlyozta: a német partnerszervezetük és helyi vállalkozók segítségével kaphatott tetõzetet a két új kennelsoruk.

– Az idei év „nagyberuházása” az önkormányzat által fejlesztési célú támogatásként adott 2 millió forintból valósulhatott meg – szögezte le elöljáróban Varga Károlyné. – Ehhez az összeghez az egyesületünk még egymillió forintot tett hozzá, és így készülhetett el a nyár közepére a két ideiglenes kennelsorunkat kiváltó, téglából megépített vadonatúj „kutyalakrész”.

Mavolo Krisztián ügyvezetõ úrnak köszönhetõen a Nagykanizsai Téglagyártól nagyon jutányos áron sikerült fagyálló, mûemlékfal burkoló téglát vásárolnunk. A betonoszlopokból és betonvasból készült, az úgynevezett „mászós”, szökõs kutyák elhelyezésére szolgáló, a tetejüknél is betonvassal fedett, ideiglenes kenneleket nem bontottuk szét, hanem téglából készített oszlopok segítségével emeltünk fölébe egy tetõzetet, valamint építettünk körébe két méter magas, szél- és hófogó falazatot – magyarázta az elnök. – A nagyobbik kennelsor 30 darab, a kisebbik pedig 28 darab, téglából készített oszlopot kapott, amelyek két sorban, egymástól 2,5 méterre felállítva tartják a tetõszerkezetet. Minden egyes tartóoszlop 2,5 méter, és egyenként 70 téglából készült el. Minden oszlop belsejébe egy 12 mm vastagságú bordás acél betonvas lett belebetonozva, amelynek az oszlopból kiálló végére lett felerõsítve a tetõzetet tartó faszerkezet.
2. számú kép
A tetõzet ilyen gyors elkészítése állatbarát támogatóink segítsége nélkül nem lett volna lehetséges. A közel 400 négyzetméteres tetõzethez szükséges faanyagot a bajor partnerszervezetünk, a Tierheimleben In Not vásárolta meg. Majd Mindenszentekkor két német szakember érkezett hozzánk, Roland Guthenthaler és André Kramer. Õket segítette három zalai faipari szakember, Tóth Gábor (Villám Barkács Kft.), Németh László (Németh-Fa Kft.) és Németh Pál Fabak Kft., így tulajdonképpen egy hétvége alatt helyére kerültek a tartógerendák. Már csak a tetõzet felszerelése van hátra, a hullámpalákat Németh Pál munkatársai rögzítik majd végleges helyükre, így reményeink szerint a hónap végén következhet a „szallagátvágás” – zárta mondandóját Varga Károlyné.
 

Dr. Papp Attila2015-11-07 13:41:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül