Ma 2020. 1 21.
Ágnes, Agnéta napja van.
Látogatók száma : 44271644    


Honlapkeszites

Negyvenöt éves fennállásukat köszöntötték

Ünnepi közgyûlését tartotta a Honvéd Kaszinó Tükörtermében a Nagykanizsai Honvéd Egyesület, mely idén ünnepli alakulásának 45. évfordulóját.


A rendezvény keretében Tarr Ernõ nyugalmazott alezredes, az egyesület elnöke mondott emlékbeszédet, melyben felelevenítette a majd' fél évszázad fõbb történéseit. Maga a tömörülés 1970. december 14-én alakult 16 nyugállományú katona, határõr, rendõr részvételével, akkor még Nagykanizsai Fegyveres Erõk és Testületek Nyugállományúak Klubjaként. A klub 18 éven keresztül zárt közösséget alkotott, csak a tagok és családtagjaik látogathatták, majd 1988-tól pártoló tagokkal és civil tagsággal is bõvülhetett a szervezet. 2003-ban a klub kezdeményezésére "Volt egyszer egy katonaváros" címmel könyv jelent meg a városvédõkkel karöltve, 2010-ben pedig a nagykanizsai önkormányzat a 40 éves évfordulójukra zászlót adományozott a szervezetnek. A klub két és fél esztendeje egyesületté alakult át, azóta mûködik Nagykanizsai Honvéd Egyesület név alatt.
Mûködése alatt az egyesület kiemelt figyelmet szentelt számos eseményüknek, így például borversenyektõl kezdve a különbözõ kirándulási programokon át a kerek születésnapos tagok köszöntéséig. Közben odafigyelt arra, hogy a hosszú évtizedek folyamán a számos hivatalos szervtõl is támogatást kapó tagság még inkább összekovácsolódhasson, köreikben pedig további önképzõ csoportok jöhessenek létre.
 

P.L.2015-10-19 10:29:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül