Ma 2020. 1 21.
Ágnes, Agnéta napja van.
Látogatók száma : 44271472    


















































Honlapkeszites

A fehér bot a bizalom hordozója

A Nemzetközi Fehér Bot Napja alkalmából eszközbemutatóval egybekötött rendezvényt tartott a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete.

A Honvéd Kaszinó tükörtermében tartott rendezvényen Molnár Béla, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd beszámolt az elmúlt hónapok egyesületüket érintõ legjelentõsebb eseményeirõl. A városvezetés nevében Tóth Nándor alpolgármester mondott köszöntõt. 


Beszédében hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy e világnapot minden év október 15-én kiemelt érdeklõdés kísérje, mert a célja valóban nemes ügy, amely a vakok és gyengénlátók gondjai megoldásának a keresése és a társadalomba való széleskörû és teljesebb értékû beilleszkedésének elõsegítése. Ezt a folyamatot két nagyon lényeges fogalommal írta le: a társadalmi szolidaritással és a bizalommal. A fehér bot több mint eszköz – hangsúlyozta. – A bizalom hordozója, ami megfoghatóvá válik, hiszen mi emberek csak a bizalom által vagyunk képesek létezni, és vannak olyan társaink, akiknek ez a bizalom mások iránt a biztonságos élet alapfeltétele. Végezetül azt kívánta, hogy e világnap, és a hozzá kapcsolódó események, rendezvények vigyenek elõbbre mindannyiunkat e célok megvalósításában.

A sorstárs szavalók és a Honvéd Kaszinó énekkarának mûsorával fûszerezett ünnepségen Fehér bot vagy okos telefon? címmel Angyal Gábor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének szakmai vezetõje adott tájékoztatást a beszélõ programokról.

B.E.



2015-10-16 08:57:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül