Ma 2020. 10 28.
Simon, Szimonetta, Szimóna napja van.
Látogatók száma : 47858290    
Honlapkeszites

Szakmai fórum a BLG-ben

A Comenius Iskolai Együttmûködések Zala megyében 2013-2015 címmel szakmai fórumot tartottak a diákok és a pedagógusok részére a Batthyány Lajos Gimnázium rendezvénytermében.


A programon részt vevõ diákokat és pedagógusokat Balogh László igazgató köszöntötte. Kiemelte, egy iskolának mindig pályáznia kell különbözõ programokra, mindig kell, hogy legyen valami plusz, ami a diákok és a tanárok mindennapjait színesíti. A Comenius programok tipikusan ilyen lehetõségek. Hangsúlyozta, a projektekben a kapcsolódás a legfontosabb. A hálózatok az élet minden területén jelen vannak, melyek akkor jók, ha más hálózatokhoz is kapcsolódnak. A projektek legnagyobb ereje lehet, ha minél több közösségbe tudnak szervezõdni. Jelen projekttel pedig egy Zala megyei összefogás valósul meg.
Zieger Krisztina projektkoordinátor, elmondta a fórum lehetõséget kíván adni a megye iskoláinak a 2013-ban indult Comenius iskolai együttmûködések keretein belül megvalósuló projektjeik bemutatására és a tapasztalatcserére.
A rendezvényen elõadást tartottak a Nagykanizsai Mûszaki Szakképzõ Iskola és Kollégium Cserháti Tagintézmény, a zalaegerszegi Páterdombi Szakképzõ Iskola, a keszthelyi Vajda János Gimnázium, a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium és a házigazda intézmény képviselõi. Prezentációjukban, melyek fókuszában a projektmenedzsment volt, bemutatták az intézményükben futó projekteket. Ezt követõen workshop zajlott a diákok részvételével, prezentációkat, projekttevékenységeket és projekttermékeket mutattak be. A gimnáziumban való sétát, az iskolamúzeum, a Hyány Galéria és az emlékfal megtekintését követõen kötetlen beszélgetés és tapasztalatcsere zárta a délelõtti programot.

V.M.2014-06-05 12:38:00


További hírek:


OKTATÁS ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül