Ma 2020. 8 12.
Klára, Hilária, Diána napja van.
Látogatók száma : 46887478    
Honlapkeszites

Fiatalok tanítják a számítógép-kezelés fortélyát az idõseknek

A Számítógép a mindennapi társ 6 elnevezésû, az Országos Informatikai Programiroda pályázatának köszönhetõen nyolc számítógépet kapott a város, melyeket a Halis István Városi Könyvtárban helyeztek el. Ezek segítségével, a diákok közremûködésével szeretnék bevezetni a nyugdíjasokat az informatika világába.


Cseresnyés Péter polgármester sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy az Idõsügyi Tanács (IT) életében az elmúlt három évben jelentõs változás indult meg, hiszen nem csupán a programok szervezésével és helyzetfelméréssel foglalkoznak, hanem törekednek arra is, hogy proaktív módon a problémák elébe menjenek. Ezért is hozták létre a különbözõ munkacsoportokat az IT belül, így segítve az idõsebb és a fiatalabb korosztály összekötését, valamint a nyugdíjasok közösségi létbe való bevonását. Ezt a nemrég életbe lépõ törvény is motiválta, miszerint a diákok csak úgy kaphatnak érettségi bizonyítványt, ha elõtte valamilyen társadalmilag hasznos munkát végeznek a törvény által meghatározott 50 órában.
A nyertes pályázatnak köszönhetõen pedig újabb lehetõséget tudnak biztosítani az idõseknek, akik a könyvtárban bõvíthetik számítógépes ismereteiket. A tájékozódást pedig a diákok segítik majd a februártól induló óráikon, melynek részleteirõl a hónap végén adnak részletesebb tájékoztatást a Nagykanizsa és vonzáskörzetében élõ nyugdíjasoknak.
– Ne csak újságon keresztül tájékozódjanak a világ dolgairól, bátran keresse fel a könyvtárat is ingyenes szolgáltatást keretében – zárta a polgármester.
V.M.2014-01-17 12:12:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül