Ma 2020. 8 12.
Klára, Hilária, Diána napja van.
Látogatók száma : 46886982    
Honlapkeszites

„Idõsekért Nagykanizsán” Ünnepi hét – a városban és a városrészekben

Idõs embertársainkat ünnepeltük az elmúlt héten, a tizedik „Idõsekért Nagykanizsán” Ünnepi hét rendezvénysorozatán. A programsorozat hétfõn, Dénes Sándor alpolgármester jubileumi megnyitójával vette kezdetét a HSMK színháztermében, ahol az idõsek kulturális bemutatkozásával folytatódott az ünnepség.


Kedden az Idõsügyi Kerekasztal Konferencián a „kerekasztal” elmúlt négy éves tevékenységérõl számoltak be az elõadók, és értékelték az idõsek önkéntes munkáját.
Csütörtök reggel az Idõsek sportnapját Balogh László önkormányzati képviselõ, az OKISB elnöke nyitotta meg a Batthyány Lajos Gimnázium tornatermében. Szintén délelõtt az idõsek határokon átívelõ kulturális és mûvészeti Ki - Mit - Tud? vetélkedõ Zala Megyei fordulóján vehettek részt az ünnepeltek. Péntek délután a HSMK-ban nyitották meg az Ünneplõ Idõsek fotókiállítását, azt követõen pedig színes gálamûsoron vehettek részt a szépkorúak. Az összeállításban a város értékeit megjelenítõ szólisták, csoportok szórakoztatták a közönséget, így az Orff Ütõegyüttes, Baj Bianka versmondó, a Zala Gyöngye Táncegyüttes, Kurta Lilla versmondó és a Farkas Ferenc Énekegyüttes. A jubileumi ünnepi hét idõsek báljával zárult, melyhez a muzsikát a Party Duó szolgáltatta.

Nagykanizsa városrészeiben is megünnepelték az idõseket

Miklósfán, a Mindenki Házában Sajni József önkormányzati képviselõ és Cseresnyés Péter polgármester köszöntötte az idõseket, akik az Egészségügyi Alapellátási Intézmény munkatársainak közremûködésével egészségügyi szûrésen is részt vehettek. Ezt követõen a Miklósfai Általános Iskola tanárai és diákjai ünnepi mûsorral kedveskedtek a szépkorúaknak, akiket a vendéglátást követõen Major Lajos tangóharmonikás szórakoztatott.
Bajcsán, a kultúrházban Tóth Nándor önkormányzati képviselõ köszöntötte az Idõsek napján egybegyûlteket, majd kultúrmûsor, vacsora, közös nóta és tánc zárta az estét.
A Fakosi kultúrházban Jerausek István önkormányzati képviselõ ünnepi gondolatai után színes mûsorral köszöntötték az „ezüstkorúakat”. Az estet ünnepi vendéglátás zárta.
A bagolai kultúrházban is változatos programmal várták az ünnepelteket. Az érdeklõdõk egészségügyi szûrésen is részt vehettek. Az ünnepelteket Cseresnyés Péter polgármester köszöntötte, majd az ünnepi vendéglátáshoz zenés mûsorával a Vigadó duó nyújtott kellemes kikapcsolódást.
A kiskanizsai Móricz Zsigmond Mûvelõdési Házban Cseresnyés Péter polgármester és Dénes Sándor alpolgármester, önkormányzati képviselõ üdvözölte a Kiskanizsán élõ idõseket, akiket szintén kultúrmûsor, vacsora, közös nóta és tánc várt a jubileumi „Idõsekért Nagykanizsán” Ünnepi hét alkalmából.

B.E.2013-10-07 12:57:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül