Ma 2020. 8 13.
Ipoly, Ince, Vitália napja van.
Látogatók száma : 46901189    
Honlapkeszites

Fórum az idõs emberekért

Városunk önkormányzatának Idõsügyi Tanácsa május végére szeretné elkészíteni Nagykanizsa 25 évre szóló Idõsügyi Stratégiáját. Ezen apropóból szerdán interaktív fórumot tartottak, melyen a szépkorúakkal foglalkozó szervezetek, intézmények képviselõi, vezetõi vettek részt.

Az elõadássorozatból álló rendezvényt dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó, idõsügyi referens köszöntõje után Cseresnyés Péter nyitotta meg. A polgármester bevezetõjében az Idõsügyi Tanács elmúlt másfél évben végzett munkáját ismertette, valamint azt, milyen tennivalók várnak még rájuk az elkövetkezõ idõszakban.


Elmondta: szeretnének kidolgozni egy hosszútávra szóló stratégiát az ezüstkorú emberek bevonásával. Erre mindenképpen szükség van – mutatott rá az Idõsügyi Tanács elnöke –, majd köszönetét fejezte ki dr. Szabados Gyulának aktív, idõsbarát tevékenységéért. Azonban „sok feladat vár még ránk” – ismerte el a városvezetõ –, hiszen egy negyed évszázadra szóló koncepció megalkotását tervezik. A jelenleg érvényben lévõ, hároméves tervben számos olyan pont van, melyet szükséges bõvíteni, illetve amire koncentrálniuk kell. Ezért úgy határoztak, hogy prioritásként öt területre fókuszálnak: az egészségügyre, az idõsek és a bûnözés kapcsolatára, áldozattá válásra, közösségi szolgálatra és digitális esélyegyenlõségre. „Szeretnénk egy olyan tervezetet kidolgozni – mondta városunk elsõ embere – hogy együttmûködve a már említett résztvevõkkel, intézményvezetõkkel, civil szervezetekkel mindenre megoldást találjunk”. Viszont nemcsak az idõseket vonnánk a közös munkába, hanem a jövõ generációt, a fiatalokat is, többek közt társadalmi munkával. A társadalmi egyeztetés, a közös kommunikáció elkezdõdött, ennek egyik ékes bizonyítéka a fórum is, ami az Idõsügyi Tanács töretlen, sokoldalú tevékenységének köszönhetõ – emelte ki Cseresnyés Péter.
A polgármester beszédét követõen Stimeczné dr. György Bernadette, az Alapellátási Intézmény vezetõje az egészségügyi helyzetképrõl, dr. Németh László orvosigazgató az egészségügy jövõjérõl, dr. Molnár József alezredes, rendõrkapitány az idõsek és a bûnözés kapcsolatáról, Balogh László, a BLG igazgatója a közösségi szolgálatról, dr. Szabados Gyula pedig a 21. század új kihívásairól, a digitális esélyegyenlõségrõl tartott elõadást.

Sz.Zs.2013-03-28 09:20:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül