Ma 2019. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 43133638    
Honlapkeszites

Az idõsek érdekében

Az ezüstkorú emberek támogatása a közösségi szolgálat igazi értelme – hangzott el az Idõsügyi Tanács minap megtartott ülésén. A napirendi pontok között szerepelt – sok más mellett – annak az ütemtervnek az elfogadása is, ami a nemzeti köznevelésrõl szóló törvény értelmében 50 óra, köz érdekében történõ munkát ír elõ a középiskolás diákoknak.

Városunkban mintegy 504 fiatalra vár közösségi szolgálat, elsõsorban olyan szervezeteknél, intézményeknél, melyek önkormányzati fenntartásúak, vagy jellegüknél fogva szociális-egészségügyi tevékenységet végeznek.


A Kanizsa Dorottya Kórházon, a Kanizsai Kulturális Központon, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Szervezeté, az Egyesített Szociális Intézményen, a Családsegítõ és Gyermekjóléti Központon, valamint a város önkormányzatán kívül – Cseresnyés Péter polgármester javaslatára – az ÉLettér Állat- és Természetvédõ Egyesületen is teljesíthetik a diákok az elõírtakat. A következõ ütem azonban, mondta dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó, idõsügyi referens, hogy áprilistól a fogadó és a képzõ intézmények együttmûködési megállapodást kötnek. Mindezek mellett – szögezték le a tagok az ülésen – olyan szervezetekkel is bõvítik a befogadó helyek körét, melyek „a nem kötelezõ feladatok ellátásán kívüli csoportba” sorolhatóak.

Sz.Zs.2013-03-13 12:43:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül