Ma 2020. 1 21.
Ágnes, Agnéta napja van.
Látogatók száma : 44272962    


Honlapkeszites

Kétnapos operett gála a Honvéd Kaszinóban

November 10-11-én operett gálát rendeztek a nagykanizsai Honvéd Kaszinó tükörtermében.

Az Orfeum Színpad mûsora mindkét nap telt házzal ment, ami Halmos Ildikó intézményvezetõ munkáját is dicséri. A népszerû operett és operaszerzõk mûvei Bálint Csaba, Mészáros Adél elõadómûvészek és Jurina Beáta színmûvész tolmácsolásában hangzottak fel. A két felvonásos elõadás sztárvendége Oszvald Marika, a budapesti operettszínház szubrettje, Jászai Mari-díjas színésznõ, Érdemes-mûvész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja volt.


A zenés utazás Cseresnyés Péter polgármester köszöntõje után vette kezdetét. A gála mûsora a magyar operett szerzõk legismertebb mûveire épült, de Giuseppe Verditõl és Johann Strausstól is hangzott el egy-egy örökzöld. Egy dal erejéig emlékeztek a nagykanizsai születésû Sigmund Rombergre (Rosenberg Zsigmondra). A szerzõ egyik ismert szerzeménye a Sweetheart Bálint Csaba és Mészáros Adél tolmácsolásában került színpadra. Oszvald Marikáról egy külön cikket kellene írni. Énekhangja, elõadásmódja, akrobatikus elemekkel tûzdelt táncai a fiatalabb mûvészeket is zavarba ejtheti. S bár nem tartozom a mûfaj feltétlen hívei közé, el kell ismernem, hogy az édes-bús melódiák elõadása komoly énektudást és fizikai felkészültséget igényel. Valószínû, hogy - generációs okok miatt - az operettek szövegei már idegenül hatnak a korosztályomra és az utánunk következõkre. Mindenesetre az idõsebb hallgatóság részére ez felejthetetlen pillanatokat jelentett. A nosztalgikus hangulat, ha rövid idõre is ifjúságukat hozta vissza. Az énekesek és a táncosok szívüket-lelküket kitették és sok embernek adták vissza a hitét abban, hogy létezik még haknimentes elõadás is kis hazánkban.

Ehhez a sikerhez hozzájárultak a háttérben dolgozó díszletes, fény- és hangtechnikus, öltöztetõ és a kellékekért felelõs munkatársak. Az operett slágerek a kuplék és az áriák színes világa két órára feledtette a hétköznapok cintányéros cudar világát.

H.Gy
 2012-11-13 07:53:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül