Ma 2019. j?nius 17. h?tf?,    
Laura napja van.    
LĂĄtogatĂłk szĂĄma : 41567839    
HonlapkeszitesÉvadkezdĂ©s-a-hölgyklubban

Kellemes kirándulással kezdte Ă”szi évadját a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja. Pártolótagjuk, a Czinki házaspár Kendlimajorban a tanyájukon látta vendégül a hölgyek népes seregét. Miután a kirándulók megtekintették az egyre bĂ”vülĂ” néprajzi anyagot, vidám falatozásra és gesztenyesütésre került sor.


Természetesen nem maradt el a Kultúr Korzón bemutatott történelmi divatbemutató értékelése és a közelgĂ” 15. klubévforduló feladatainak megbeszélése sem. A Ludvig házaspár szíves invitálásának eleget téve, egy mĂ»vésztelepi sétával folytatódott a nap, hiszen a klub tagjai utoljára jó pár évvel ezelĂ”tt jártak itt. Álmélkodva nézték a jelentĂ”sen kibĂ”vült objektumot, valamint az utolsó mĂ»vésztelep mĂ»vészeinek itt hagyott különleges alkotásait. (Fotó: Feszt)2017-10-03 11:42:00


  A csonthĂ©jba zĂĄrt egĂ©szsĂ©g

A dióbél nemcsak a bélmĂ»ködést serkenti, de bĂ”séges vitaminforrás is. Megtalálható benne a tartós egészség és az örök szépség titka, legalábbis így tartják. Most kell szedni, mert javában potyog a fákról – fĂ”leg, hogyha meg is rázzák azt a fát…


  FĂșvĂłs a hĂĄztetĂ”n - És nem is egy, hanem mindjĂĄrt hĂĄrom

Különleges helyszínen ünnepelte a zene világnapját a zeneiskola egyik kamaracsoportja. Kéthelyi Kornél és gyermekei, Kéthelyi Anna és Kéthelyi Gergely egy ötödik emeleti, Deák térre nézĂ” erkélyrĂ”l lepte meg a járókelĂ”ket néhány zenemĂ»vel. A zeneiskola az elĂ”zĂ” években a Sugár úti intézmény balkonjáról adott szerenádot a zene világnapján, amit egyébként 1975 óta ünnepelnek.


  Bakancsot hĂșztak

Több mint 230-an vettek részt a „KANIZSA” teljesítménytúrán.


  A hobbi-lĂĄtvĂĄnytervezĂ” ĂĄlomotthona

Nagykanizsán és környékén a legtöbb háza Németh Bernadettnek van – igaz, most még csak papíron, de azok az épületek, amelyeket a szabadidejében rajzol, az elsĂ” ceruzavonástól az utolsóig az övéi. A látványtervek nem csak vonalak és méretarányok összessége: mindegyikbĂ”l Bernadett álomotthona köszön vissza.


  GasztroKanizsa - CsĂŒlkös pacalpörkölt pĂĄkai-kĂĄnyavĂĄri mĂłdra

Lukács Tibor, Páka polgármestere, egyben a Pákai Magyar-Német Baráti Kör elnöke, valamint Bertalan Tibor, Kányavár vezetĂ”je elsĂ” alkalommal mutatta be fĂ”zési tehetségét az idei bor- és dödöllefesztiválon.

Lukács Tibor elmondta, minden év májusában a közkedvelt csülkös pacalpörkölttel készülnek a pákai háromszenteki búcsúra. Mivel otthon mindig sikert arattak a fĂ”ztjükkel, úgy döntöttek, a kanizsai érdeklĂ”dĂ”ket is meglepik ezzel a kuriózumnak számító étellel. A déli harangszóra az is kiderült, jól választottak, és legközelebb dupla méretĂ» edényt hoznak, mert pillanatok alatt elfogyott a pörköltjük.


  LĂĄtvĂĄnyos mĂșltidĂ©zĂ©s - MĂșlt Ă©s jövĂ” talĂĄlkozĂĄsa a KultĂșr KorzĂłn

Látványos múltidézés volt a Kultúr Korzó negyedik napján. A tematikus programban szerepelt minden, ami a 19-20. század fordulójának megidézéséhez szükséges, de a jövĂ” is megjelent.

FRISS HÍREK
05:10 - EmlĂ©kĂŒl

A nap vicceĂĄllĂĄs Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble