Ma 2019. j?nius 17. h?tf?,    
Laura napja van.    
LĂĄtogatĂłk szĂĄma : 41566848    
Honlapkeszitesegy-gyĂșjtogatĂłt-Ă©s-egy-verekedĂ”-bandĂĄt-is-bĂ­rĂłsĂĄg-elĂ©-ĂĄllĂ­tanak-holnap

A Zalaegerszegi Járásbíróságon egy közveszély-okozással vádolt, szelektív hulladékgyĂ»jtĂ”ket felgyújtó férfi, és egy verekedĂ”, kötekedĂ”, egyéb bĂ»ncselekményeket elkövetĂ” társaság is bírái elé kényszerül állni holnap.


Dr. Aradi Krisztina büntetĂ”tanácsa ítélkezik majd B. F. és három társa felett, akiket testi sértéssel és más bĂ»ncselekményekkel is megvádolt a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.A vádlottakkal szemben több vádpontot is rögzít a vádirat. Eszerint B. F. 2015 decemberében, egy Zala megyei település nyilvános rendezvényén odalépett egy férfihez, és Ă”t minden elĂ”zmény nélkül arcon ütötte. A sértett az Ă”t ért ütés következtében orrcsonttörést szenvedett.

A II. és a III. rendĂ» vádlottak 2016 márciusában egy Zala megyei plázában beszélgetni kezdtek egy nĂ”vel, akit a II. rendĂ» vádlott gyĂ”zködni kezdett, hogy dolgozzon prostituáltként a III. rendĂ» vádlott lakásán. Miután a sértett elfogadta az ajánlatot, a III. rendĂ» vádlott lakására mentek, ahol a II. rendĂ» vádlott „kipróbálás” címén, késĂ”bb pedig az I. rendĂ» vádlott B. F. is – Ă” már pénz ellenében –közösült a sértettel. A nĂ” késĂ”bb elmesélte egy ismerĂ”sének a történteket, aki bejelentést tett a rendĂ”rségen. Miután megindult a rendĂ”rségi eljárás, és a III. rendĂ» vádlott összetalálkozott a bejelentĂ”vel, Ă”t földre rántotta és több alkalommal megrúgta, valamint megfenyegette, hogy megöli. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A IV. rendĂ» vádlottól 2015. évben kettĂ”, illetve 2016. évben egy alkalommal, míg a II. rendĂ» vádlottól 2015. évben egy alkalommal kábítószert foglaltak le, melynek mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felsĂ” határát. Ezeken túlmenĂ”en,a III. rendĂ» vádlott egy rendszám nélküli, forgalomba nem helyezett, más személy tulajdonát képezĂ” gépkocsira felhelyezett egy rendszámtáblát, majd a tulajdonos engedélye nélkül azzal közlekedett. A banda egyik tagja még a jogszerĂ»en intézkedĂ” rendĂ”röket is megfenyegette: 2016 januárjában a megyeszékhelyen igazoltatták a II. rendĂ» vádlottat, aki az intézkedés közben kiabálni kezdett, majd a becsületsértĂ” kifejezéseket használt a rendĂ”rökkel szemben, sĂ”t, meg is fenyegette Ă”ket.

MegkezdĂ”dik Zalaegerszegen annak a férfinek a büntetĂ”pere is, aki a vád szerint 2017 márciusában a megyeszékhelyen, ittas állapotban egymást követĂ”en felgyújtott két szelektív hulladékgyĂ»jtĂ”t. A tĂ»z átterjedt a mellettük lévĂ” szemetes konténerre, illetve egy személygépkocsira és egy ingatlanra is. Személyi sérülés szerencsére nem történt, ezért L. K. vádlottnak „csupán”, a majd kétmillió forintos kárt okozó közveszélyokozás bĂ»ntettének a vádjával kell szembenéznie dr. Seruga Teodóra büntetĂ”tanácsa elĂ”tt.

Papp Attila2017-10-03 14:59:00


  LefoglaltĂĄk tĂ”le, mĂ©gis eladta az Opel AstrĂĄt

Nem különösebben zavartatta magát az ellene indult végrehajtás miatt az a férfi, aki a tĂ”le lefoglalt autót egyszerĂ»en eladta egy gyanútlan vevĂ”nek, akitĂ”l persze utóbb szintén lefoglalták azt. A jóhiszemĂ» vásárlónak így 400 ezer forintos kárt okozott az elkövetĂ”, akit most vádoltak meg a nagykanizsai ügyészek zártörés bĂ»ntettével. Az idén februárban történt bĂ»ncselekmény ismét csak arra figyelmeztet: érdemes körültekintĂ”nek lenni bármely adásvétel esetén, hiszen százezreket, de akár milliókat is bukhatunk, ha könnyelmĂ»en megbízunk az eladó szavában. A vádemelés részleteirĂ”l dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei FĂ”ügyészség sajtószóvivĂ”je tájékoztatta hírportálunk olvasóit.


  FelfĂŒggesztett börtönre Ă­tĂ©ltĂ©k a kĂłrhĂĄzi ĂĄpolĂłkra tĂĄmadĂł orosz fĂ©rfit Keszthelyen

Közfeladatot ellátó személy elleni erĂ”szak miatt négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Keszthelyi Járásbíróság jogerĂ”sen egy orosz férfit, aki a keszthelyi kórházban rátámadt az Ă”t ellátó ápolókra.


  17 embercsempĂ©szt ĂĄllĂ­tanak holnap a Nagykanizsai JĂĄrĂĄsbĂ­rĂłsĂĄg elĂ©

Magukat menekülteknek mondó tunéziaiak vezették az embercsempész bandát. De „nagyüzem” lesz a megyeszékhely bíróságain is, hiszen a Zalaegerszegi Törvényszéken egy hamisan tanúzó, míg Zalaegerszeg járásbíróságán pedig egy csaló felett mondanak ítéletet.


  FeltĂ©teles szabadsĂĄgra nem bocsĂĄthatĂł…

Hat év öt hónap fegyházra ítélte a Nagykanizsai Járásbíróság azt a férfit, aki gázspray-vel rabolt ki egy embert tavaly tavasszal Nagykanizsán. A többszörös visszaesĂ” elítélt feltételesen sem bocsátható szabadlábra a büntetésének kitöltése elĂ”tt, azaz az utolsó napig le kell ülnie a 77 hónapot Domjánné dr. Kormányos Edit büntetĂ”tanácsának döntése szerint. Az ítélet nem jogerĂ”s, mert Sz. József enyhítésért lebbezett fel a Zalaegerszegi Törvényszékhez, kérelme elbírálásáig elĂ”zetes letartóztatásban marad.


  Szarvasok futottak egy Renault elĂ©

A Zala Megyei RendĂ”r-fĂ”kapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendĂ”rök egy könnyĂ» sérüléssel és három anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A zalai járĂ”rök három fĂ”t fogtak el és hat személyt állítottak elĂ” bĂ»ncselekmény elkövetésének gyanúja, illetve szabálysértés miatt. A szonda egy esetben jelzett alkoholfogyasztást a jármĂ»vezetĂ”knél 2017. szeptember 30-án Zala megyében.


  A fĂ©l DunĂĄntĂșlt vĂ©giglopta a 65 Ă©ves fĂ©rfi

Egy munkanélküli, hajléktalan életmódot folytató férfi végiglopkodta Zala, Vas, Veszprém, Komárom – Esztergom és Somogy megyék élelmiszerboltjait és drogériáit, mire rendĂ”rkézre került. Az ügyben a keszthelyi ügyészek képviselik majd a vádat, hiszen a lopások jó részét a Balaton-parti város térségében követte el. A vádemelés részleteirĂ”l dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei FĂ”ügyészség sajtószóvivĂ”je tájékoztatta hírportálunk olvasóit.

FRISS HÍREK
05:10 - EmlĂ©kĂŒl

A nap vicceĂĄllĂĄs Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble