Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54772290    
Honlapkeszites

Életáldozat

A 13. Kanizsai Esték utolsó elõadása, kiállítás megnyitó: március 16, péntek 18 óra.

Hallott-e már arról, hogy magyar misszionáriusok is szolgáltak a emberevõ törzsek között? Igen, 1928-ban Molnár Mária magyar református misszionárius a pápua új-guineai Mánusz szigetére utazott, ahol tizenöt éven keresztül szolgált.
 


Egyszerre volt orvos, bába, védõnõ, igehirdetõ, lelkigondozó, s ha kellett, még tûzoltó vagy emberi jogi szakértõ is. Pitilu lakói szinte az elsõ pillanattól kezdve maguk közé fogadták, s szinte anyjukként tisztelték. Molnár Mária csodálatos odaszánással végezte a szolgálatát, a háború kiélesedésekor õ volt azon kevesek egyike, aki nem hagyta el õrhelyét. Errõl lesz szó a 13. Kanizsai Esték elõadássorozat utolsó alkalmán, március 16-án, pénteken 18 órától. A Molnár Mária magyar református misszionárius életét bemutató vándorkiállítást megnyitja Miklya Luzsányi Mónika

Molnár Mária 1927-ben, kiküldetésekor ezzel a szavakkal fordult az õt támogató hívek felé:: „Csak annyit kérek tõletek, testvéreim: imádkozzatok értem. Nem azért, hogy a tengerbe ne dobjanak, hogy az emberevõk fel ne faljanak, hanem hogy mindvégig megmaradhassak hûségesen Krisztusom oldalán."

 2012-03-15 22:55:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül