Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358730    
Honlapkeszites

A fonyódi mûvészeti iskola kiállítása a Batthyányban

A Batthyány Lajos Gimnázium Hyány Galériájában mutatkozott be a fonyódi Mátyás Király Gimnázium mûvészeti mûhelye. Lengyel Zsüliett rajztanár és tanítványai kiállítását Bántó Zsuzsanna, a fonyódi intézmény igazgatója nyitotta meg.

Bántó Zsuzsanna a megnyitón elmondta, a közös tanár hatása leginkább az útkeresés bátorságában fedezhetõ fel. Lengyel Zsüli képeit a merész látásmód, az erõteljes metaforikusság, a meglepõ ellentétek (ellentét a látszólagos elnagyoltság és a részletek pontossága között, ellentét a világ groteszk ugyanakkor helyenként lírai megjelenítése között) jellemzik. Ez érezhetõ az Áttetszõ a szívem sorozat nagyméretû akril képein és a Fény és ingovány címû pasztellen.


Freiszberger Anna mindegyik munkája nagyon különleges: a komponáltságban, színvilágban, a felületek kidolgozottságában és a világ megközelítésének egyediségében. Sárkány Noémi portréin az ellentétes színek és formák s a kissé provokatív eltúlzás uralkodik. Rákóczi Zoltán kisméretû tusrajzait egyszerre jellemzi a nagyon igényes kidolgozás és az elvont képi megfogalmazás többrétegûsége. Szilák Andrea nagyon érzékeny válaszokat ad a világban uralkodó jelenségekre, többféle technikát próbált ki, a képek témája gyakran az ember fenyegetettsége és esendõsége. Földi Ádám fotóin a különleges látásmód, a részletek iránti fogékonyság, ugyanakkor a folyamatok megragadása válik az alkotásmód jellemzõjévé. A téma az ember és a természet. Mindkettõ nagyon Földi Ádám-i ihletettséggel. Szövényi Barnabás fekete-fehér fotói a fény-árnyék kontraszttal fogják meg a nézõt, a fényfestéses technikával készült képeken pedig a statikus formafegyelmet oldja fel a színek különleges váltakozása, néha játéka.2012-03-12 10:21:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül