Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357655    
Honlapkeszites

Határon átnyúló együttmûködés a Csónakázó-tó fejlesztésére

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Horvát Köztársaság Területfejlesztési, Erdészeti és Vízgazdálkodási Minisztériuma meghirdette a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttmûködési Program 2007-2013 harmadik pályázati felhívását. A felhívásra a horvátországi Virovitice város képviselete kereste meg városunkat.

Virovitice a Verõce-Drávamente megye közigazgatási területéhez tartozik. Az IPA pályázat segítségével a város mellett lévõ halastavak környékét fejlesztenék. A Via Kanizsa Nonprofit Zrt., mint a terület kezelõje a Csónakázó-tó és környezete fejlesztésére nyújtana be pályázatot. A pályázati elképzelésekben szerepel a Csónakázó-tó egyik alapfunkciójának, a csónak- és vizibicikli kölcsönzésnek, valamint az ifjúság környezetvédelemre, környezetkultúrára és egészséges életmódra nevelésének fejlesztése. A projektelemek között szerepel három csónak, két vizibicikli és egy mentõcsónak beszerzése, csónak és sportszertároló, valamint új kikötõstég építése a kölcsönzéshez. Továbbá a tóparti sétány burkolatának átépítése a kölcsönzõ és a hajómodellezõ stég között. Ha belefér a pályázati keretbe, felújítják a stéget, a lelátót és a bírói tornyot is. Térvilágítás és rendezvényi célú villamosenergia ellátás kiépítése, ”vizes játszótér” kialakítása és a sportszerkölcsönzõ – kerékpár, sétabot, labdajátékok - felszerelése különbözõ eszközökkel.


 A fejlesztéshez kapcsolódó programok: diák csereüdültetés a Csónakázó-tavi zöldtábor igénybevételével, a parkerdei tanösvény megismertetése, környezetvédelmi kalandtúra, csónak és vizibicikli versenyek, lovassporthoz kapcsolódó diákrendezvények. A Csónakázó-tónál elszállásolt horvát diákok megismerkedhetnek még a környezõ tavak, a Mórichelyi halastó és a Kisbalaton madárvilágával, természeti környezetével, a város múzeumának és plakátházának állandó és idõszaki kiállításaival.
A közgyûlés egyhangúlag támogatta a Via Kanizsa Nonprofit Zrt. részvételét a pályázaton. Sikeres elbírálás esetén 150.000 euro támogatást kíván elnyerni a város, melynek önrésze 5 százalék, azaz 7.500 euro. A tender benyújtásának határideje március 12., a beruházás várható kezdete 2013. január.2012-03-10 07:45:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül