Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408129    
Honlapkeszites

Törzsutas program és fürdõjárat a West-Balaton kártyával

A résztvevõ települések és elfogadóhelyek gyarapodásával együtt közös kerékpárkölcsönzõ hálózat kialakítását, turisztikai buszjáratok indítását és törzsutas program megvalósítását tervezik a Balaton nyugati térségében, ahol egy évvel ezelõtt vezették be az ingyenes West-Balaton kártyát - tájékoztatta a kibocsátó Nyugat-balatoni Turisztikai Nonprofit Kft. szerdán az MTI-t.


 Tar László ügyvezetõ közölte: mostanra több mint 90 turisztikai szolgáltató fogadja el a plasztiklapot és kínál kedvezményeket Keszthelyen, Gyenesdiáson, Vonyarcvashegyen, Balatongyörökön, Hévízen, Zalaszentgróton, Kehidakustányban, Zalaszentlászlón, Balatonszentgyörgyön, Reziben és a zalaegerszegi Aquacityben. Jellemzõen 10-25 százalék kedvezményt nyújtanak az elfogadóhelyek, s a kártyát azok igényelhetik díjmentesen a helyi Tourinform irodákban, akik legalább három éjszakát töltenek a Nyugat-Balaton térségében.
Négy Balaton-parti település, Balatongyörök, Gyenesdiás, Keszthely és Vonyarcvashegy tavaly indította el közös kedvezményrendszerét West-Balaton kártya néven a turisztikai desztináció marketing pályázati támogatás segítségével. A tervek szerint hamarosan Hévíz és Zalakaros is csatlakozik a rendszerhez, jelentõsen bõvül az elfogadóhelyek száma, és a kártyához kapcsolódóan tervezik egy törzsutas kedvezményrendszer kidolgozását is.
A tervek szerint újabb állomásokkal bõvül a négy kezdeményezõ által tavaly útjára indított térségi buszjárat. Ennek útvonala olyan turisztikai attrakciókat érint, amelyek a menetrend szerinti járatokkal nem vagy csak nehezen voltak elérhetõek.
A turistabusz tavaly heti négy alkalommal indult útjára, körjárat közlekedett a Kis-Balatonhoz, a Keszthelyi-hegységbe, Badacsony környékére, illetve a Herend-Tihany útvonalon. A térségi pályázat keretében idén várhatóan két járat közlekedhet majd: egy fürdõjárat a Balaton irányából a gyógyfürdõk felé, és egy városnézõ járat, amely a kistelepülések irányából a nagyobbak, így Keszthely és Hévíz felé szállítja a turistákat városnézésre, múzeumlátogatásra.
A kedvezményrendszerre építve indulhat el hamarosan a térségben egy közös kerékpárkölcsönzõ hálózat is. Hévíz és Zalakaros már néhány éve mûködtet ilyen rendszert, de az együttmûködés kibõvül a négy Balaton-parti település kölcsönzõ állomásaival is - közölte a turisztikai szervezet ügyvezetõje.

 

MTI - Kanizsa2012-03-01 10:13:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül