Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55401023    
Honlapkeszites

Dr. Fodor Csaba ismét a megyei elnök

Az MSZP Zala Megyei Területi Szövetségének tisztújító küldöttgyûlését tartották Nagykanizsán, melyen a tiszújítás mellett a megyei SZMSZ módosítására is sor került az alapján, amit a legutóbbi kongresszus megváltoztatott. Dr. Fodor Csabát a küldöttgyûlés (három hónap után) újra megyei elnökké választotta.
A sajtótájékoztató keretében elhangzott, eljött az ideje annak, hogy az MSZP kilépjen a jelenlegi visszaszorultságából, s az emberek egzisztenciáját érintõ kérdésekben ideje markáns véleményt formálni a jövõt illetõen. Mint Fodor Csaba elmondta, olyan szintre jutott a társadalom egy szegmense, hogy "fûtsünk vagy együnk?" kérdést tegye fel sajtát családjában. Azokat a jelenlegi hatalmi intézkedéseket, melyek szétforgácsolták az országot, ki kell javítani, s ennek mikéntjeire kell válaszokat találniuk.


Sz?ljon hozz?!

Ezen túl a pártnak roppant nagy szüksége van a kapcsolatépítésre, szövetségi rendszerének kiépítésére, kiszélesítésére.
Gúr Nándor, a parlament foglalkoztatási bizottságának szocialista elnöke hangsúlyozta szûkebb pátriánkra fókuszálva, hogy azt a helyzetet el kellene kerülni, mint amilyen Északkelet-Magyarországon már most fennáll. Ahogy fogalmazott, ma egymillióval több a létminimum alatt élõk száma és a kis jövedelemmel bírók egyszerûen leszakadnak a társadalomról, a szegénység és nyomor tovább öröklõdik. Ezeknek a rétegeknek segítõ kezet kell nyújtani, a szolidáris világot újra kell gondolni. A cél pedig természetesen az, hogy akár 2014-ben a hatalom mai gyakorlóit le kell gyõzni.
A megyei szövetség összes tisztségére választottak embereket, valamint arra is választ kaptak a küldöttgyûlésen, hogy a küldöttek Zalából az országos tisztújító kongresszuson a különbözõ tisztségekre Mesterházy Attilát, Simon Gábort, Teleki Lászlót, illetve Horváth Csabát támogatják.
Ahogy Gúr Nándor megjegyezte, nagy esély van rá, hogy a március végi "tablón" számos új arc lesz... Mi több, a majdani országos választásokon a jelenlegi torzót akár kétharmaddal is képesek lennének helyreállítani, ráadásul a párt képes korrigálni és szembe is nézni az elõzõ (mármint kormányon töltött) nyolc esztendejével.

P.L.2012-02-27 09:56:00

Notice: Undefined index: usernev in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php on line 104

Hozzászólások:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_query() in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php:147 Stack trace: #0 /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/index.php(262): include() #1 {main} thrown in /var/www/vhosts/kanizsaujsag.hu/archivum.kanizsaujsag.hu/inc/egycikk.inc.php on line 147