Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55396432    
Honlapkeszites

Hatalmas kincs megváltott embernek lenni!

Február 11-én, szombaton este 18 órától Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspökének elõadásával kezdõdött meg az idei Kanizsai Esték rendezvénysorozat a Nagykanizsai Református Egyház gyülekezeti termében. Nagy izgalommal készültünk az elsõ elõadásra, és öröm volt látni, hogy a rossz idõ ellenére is sokan eljöttek. Az elõadás keretében az egyház megújulásának lehetõségeit járta körbe a püspök. Hívõk és nem hívõk úgy érezzük mindnyájan, szükség van arra, hogy az egyház betöltse a küldetését; ennél fogva a megújulásra is folyamatosan szükség van. Ezt erõsítette meg elõadónk is, aki nagyon õszintén tárta elénk a mai helyzetet, majd néhány fontos tételre hívta fel a hallgatók figyelmét.


 Az elsõ tétel, hogy a megújulás Isten igéjéhez, az evangéliumhoz kötött. A második tétel szorosan az elsõhöz kapcsolva arról az áldásról szólt, amely az evangéliumból fakad. A harmadik tételben pedig az életszerûség szükségességére mutatott rá.
A püspök elmondta, hogy meg kell látnunk, milyen hatalmas kincs birtokosai vagyunk. Isten Jézus Krisztusban megváltást, örök életet adott nekünk, s ez a mi földi életünket is mássá teheti. Szemléletváltozás következik be az emberben, amikor az örök élet birtokosává válik.
Mindnyájan éreztük, hogy velünk együtt elõadónk számára is nagyon fontos, égetõ ez a kérdés, hiszen nemcsak az egyház, hanem nemzetünk, a társadalom egysége és jövõje is attól függ, felfedezzük-e, megerõsödünk-e abban, hogy Isten a lényeget bízta ránk. Ez kell, valósággá váljon, ennek kell betöltenie hétköznapjainkat, egymáshoz való viszonyunkat. Amíg ez nem sikerül, addig nem várhatunk megújulást.
Ebben a folyamatban egyik pillér az igehirdetés és a bizonyságtétel megújulásának szükségessége, ahol az igehirdetés Isten személyes, életszerû üzenetévé válik.
A másik pillér a közösségteremtés, amikor a rohanó világban elcsendesedhetünk, feltöltekezhetünk, megtalálhatjuk az evangéliumi értékeket, és megtapasztalhatjuk a testvériséget. Szemléletes példán keresztül érzékeltette, hogy az egyháznak úgy kell jelen lennie a világban, hogy minél több ponton kapcsolódjon azokhoz a kérdésekhez, küzdelmekhez, harcokhoz, amelyekkel a mindennapi ember küzd. Az istentiszteleten jelen lévõ embernek meg kell éreznie, hogy jó itt lenni!
Hella Ferenc lelkipásztor2012-02-14 11:17:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül