Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55338183    
Honlapkeszites

Bethlen-bál az összefogásért

Bállal nyílt meg a 2012-re meghirdetett Bethlen-év szombaton este a Medgyaszay Házban. A Bethlen-bált Cseresnyés Péter polgármester és dr. gróf Bethlen István, a Magyar Páneurópai Unió elnöke nyitotta meg.

– Munkatársaimmal egy olyanfajta stratégiát alkottunk meg – hangsúlyozta megnyitó beszédében Cseresnyés Péter polgármester –, melynek célja, hogy Nagykanizsa jó hírét keltse, és ismertté tegye a külvilág számára. Ha egy városnak jól cseng a neve és a nem kanizsaiak úgy gondolják, érdemes ide jönni, a kanizsaiak meg úgy gondolják, hogy érdemes itt élni, ez már kezdõ lépés ahhoz, hogy egyre több beruházó érdeklõdjön városunk iránt. A segítõk azt javasolták, fontos lenne a polgári városi báli hagyományokat újra éleszteni, amelyre meghívnánk azokat az embereket, akik Nagykanizsáért tenni akarnak, és tenni tudnak. Ez is célja a mai rendezvénynek. A bál megszervezésének elõzménye is volt, hiszen tavaly novemberben a Bethlen-esten megkérdeztük a résztevõktõl, jónak tartanák-e a városi bál ötletét. A megjelentek döntõ többsége azt válaszolta, hogy igen, és ha meghívást kapnak, eljönnek. Az idei bálnak a Bethlen-bál nevet adtuk a Bethlen-évre tekintettel. A bál fõvédnöke dr. gróf Bethlen István, a Magyar Páneurópai Unió elnöke elfogadta a meghívásunkat, és mindenben támogatja elképzelésünket. 

(További képek a galériában)


 Végezetül Cseresnyés Péter polgármester arra kérte a jelenlévõ vezetõket, vállalkozókat, intézményvezetõket, hogy az elkövetkezõ években is ugyanilyen összefogással, erõkifejtéssel dolgozzanak, hogy méltó módon mutassuk meg magunkat, Nagykanizsát a világnak.
A Bethlen-bál fõvédnöke, dr. gróf Bethlen István e szavakkal szólt a jelenlévõkhöz.
– A kinti, a zord tél jelképezi ma az egész világot, így a hazánkat is mélyen megrázó világválságot. Bent úgymond mulat az úri közönség. Nem túl nagy ez az ellentét hölgyeim és uraim? – tette fel a kérdést Bethlen István, majd meg is válaszolta: Nos – folytatta a gondolatsort –, a magyar és az európai kultúra, mint ahogyan a polgármester úr is mondta, egy nagyon kedves eleme a bál, a bálozás, amely az életörömrõl, a barátságokról, az együttlétrõl, az egymást becsülõ, szeretõ, tisztelõ emberekrõl szól, ahol akár életre szóló barátságok is létre jönnek. Nagykanizsán is komoly bálokat tartottak korábban. Ezzel a városi bállal most a polgármester úr azokat akarja egymáshoz közelebb hozni azokat, akik a mindennapok nagyon kemény munkájában nemcsak saját, családi, és kisebb közösségek boldogulásáért dolgoznak, hanem még nagyobb közösségért, Nagykanizsa városáért. Ez egy nagyon szép dolog, és akik így tesznek, megérdemlik, hogy a mindennapok kemény munkája után egy kellemes együttlét keretében néhány szép órát töltsenek el, ami újabb erõt ad a nehézségek legyõzésére. Tehát nagyon jó, hogyha az úgynevezett úri közönség ma Nagykanizsán mulat, mert az önök mindennapos munkájának eredménye lesz majd, hogy ebbõl a nagy válságból, amelyet ez a zord tél jelképez, elõbb-utóbb ki fogunk lábalni, ahogyan elõdeink is kilábaltak a Bethlen-konszolidáció idõszakában, melynek használható elemeit a jelenlegi országvezetés is tudatosan felvállalja. Nagyon jó szórakozást kívánok mindenkinek, élvezzék egymás társaságát, ezt a pár kellemes órát – mondta befejezésül dr. gróf Bethlen István.
A bál a hagyományoknak megfelelõen pezsgõs koccintással vette kezdetét. Cseresnyés Péter polgármester azok egészségére emelte poharát, akik a jövõ nemzedéke érdekében dolgoznak, és természetesen a jövõ nemzedékéért, hiszen a bál bevételét egy gyermekalapítvány javára ajánlották fel gyógyító eszközök vásárlásához.
A hivatalos báli megnyitók után a több mint húsz éve alakult Eraklin Táncklub nyitótánca alapozta meg a báli hangulatot. Vacsora közben Gayer Mátyás triója jazz muzsikát játszott, a tánchoz a Moon River Band szolgáltatta zenét. Az est sztárvendége, Csézy este tíz órától lépett színpadra, s énekelt a kanizsai bálozóknak.

B.E.2012-02-13 13:49:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül