Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358562    
Honlapkeszites

Közel félmilliárd forintot nyert a Müller letenyei raktárbázisának építésére

Közel félmilliárd forint európai uniós támogatást nyert a Müller Drogéria Magyarország Bt. a Letenyén készülõ nemzetközi logisztikai központjának építésére, ahol mintegy 300 embert foglalkoztat majd a társaság.


A német drogérialánc ulmi központja az MTI megkeresésére szerdán közölte: egyelõre nem tud pontos információt arról, hogy mekkora összegû európai uniós támogatást kaphat a zalai beruházásához.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján ugyanakkor már olvasható, hogy a társaság tevékenységének fejlesztésére, új raktárcsarnok építésére, eszközbeszerzésre és munkahelyteremtésre 458 millió forintos támogatást nyert az Európai Regionális Fejlesztési Alapból. A támogatási arány 18 százalékos, vagyis mintegy 2,5 milliárd forintos beruházást valósít meg a Müller a magyar-horvát határon.
A vállalat tavaly decemberi tájékoztatása szerint a novemberben kezdõdött beruházás során 18 ezer négyzetméteres raktárbázist építenek közvetlenül az M7-es autópálya és a magyar-horvát határátkelõ melletti területen. A tervek szerint 2012 közepétõl már innen látják el áruval a magyarországi, horvátországi és szlovéniai üzlethálózatot.
A Zalai Hírlap információja szerint még ebben a hónapban munkaerõ-toborzó irodát is nyit a cég a határmenti városban.
A társaság az MTI-vel ezzel kapcsolatban annyit közölt: összesen mintegy 300 szakképzett logisztikust, illetve logisztikai területen foglalkoztatandó munkatársat keresnek Letenyére. A leendõ munkavállalókat a Budapest mellett jelenlegi is mûködõ raktárbázison képzik ki, hogy Letenyén, a logisztikai központ elkészülte után azonnal megfelelõen képzett személyzetet tudjanak foglalkoztatni.
Az 1953-ban alapított Müller 2007 óta van jelen Magyarországon. Honlapja szerint Európa hét országában mintegy 26 ezer alkalmazottat foglalkoztat. Németországban 481, Ausztriában 50, Svájcban 41, Magyarországon 34, Szlovéniában és Horvátországban 14-14, Spanyolországban pedig 9 üzletet mûködtet.

 

MTI - Kanizsa2012-02-10 09:40:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül