Ma 2023. 5 28.
Emil, Csanád, Vilmos napja van.
Látogatók száma : 55311754    
Honlapkeszites

Visszakérik a járatot

A vasúti menetrendben december 14-tõl történt változás miatt fordult segítségért Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõhöz Deák Károly mura-keresztúri lakos. Kéréséhez aláírásával csatlakozott még harmincnyolc környékbeli és több kanizsai állampolgár is. A menetrend korrigálásához, a korábbi járatok visszaállításához kérték az országgyûlési képviselõ közbenjárását.

Gondjukat a 13.18 órakor Nagykanizsától Barcsig közlekedõ, 8936. számú személyvonat megszüntetése okozta. Így az elsõ vonat 10.30 órakor indul Kanizsáról, a legközelebbi pedig csak 14.30, illetve 14.40 órakor. A négy órás várakozási idõ sok kényelmetlenséget, megnövekedett várakozási idõt és plusz anyagi kiadást jelent a murakeresztúri, zákányi és õrtilosi utasoknak, hiszen elsõsorban õk vették igénybe a járatot. A gondjukat tetézi, hogy a vonat vonalának korlátozásával a Budapest Déli pályaudvarról induló és 13:06-kor Kanizsára érkezõ szerelvény csatlakozása is megszûnt, ezáltal jelentõs számú felnõttet és diákot fosztottak meg ettõl az utazási lehetõségtõl. A 13.18-as járat sajnos csak Gyékényestõl közlekedik Barcsra, Nagykanizsa kihagyásával. Nem értik, miért van nagyobb létjogosultsága Gyékényesnek, mint Nagykanizsának.


 A vonat a naponta ingázó, vasútállomáshoz közeli munkahelyeken, vagy szociális okból négy, vagy hat órában foglalkoztatott felnõtteknek, valamint a Nagykanizsai Mûszaki Szakképzõ Iskola és Kollégium Cserháti tagintézményében tanuló diákoknak jelentett gyors hazautazási lehetõséget.
Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõ a probléma megoldása érdekében a lakosság közérdekû bejelentését továbbította Dr. Völner Pálnak, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infrastruktúráért Felelõs Államtitkárság államtitkárának, valamint Guthyné Molnár Máriának, a MÁV START Zrt. Üzleti Szervezet osztályvezetõjének.
B.E.2012-02-10 07:04:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül