Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319554    
Honlapkeszites

Állatok farsangja a színházban

A Hevesi Sándor Mûvelõdési Központ színháztermében a Magyar Mozdulatmûvészeti Társulat varázsolta el az óvodásokat és a kisiskolásokat Karnevál – Az állatok farsangja címû mozdulatmûvészeti mesejátékával.

A társulat 1995-ben alakult, a nagykanizsai születésû Fenyves Márk és Pálosi István vezetésével. A száz éves tradícióval rendelkezõ magyar mozdulatmûvészet egyedülálló képviselõi. Törekednek a tradíciók továbbvitelére, az új generáció nevelésére.


Repertoárjukban 2003 óta szerepel az elõadás, melyet közel száz alkalommal mutattak már be országszerte. A mesejáték klasszikus zenékre készült, így közelebb hozza a gyermekekhez ezt a mûfajt. A mozdulatmûvészet nyelvén, a gyermekmozdulatokat is az elõadásba vonva jelenítik meg az állatok farsangját, de a történetmesélés nem hagyományos, hanem olykor vicces, tanulságos, látványos, több szálon futó játék, amelybe a gyerekeknek is van beleszólási lehetõsége. A kiindulópont Saint-Saëns zenéje, és az eredeti mese dramaturgiája, melyben a békától, a nyúlon keresztül, a teknõsig és a rókáig mindenki valamilyen produkcióval szeretné elérni, hogy õ legyen a farsang uralkodója. A darabban a narrátor is fontos szerephez jut. Az elõadás végén a gyermekek a terembe lépéskor kapott üveggolyóval szavazhattak, hogy melyik produkció nyerte el a tetszésüket.2012-02-09 09:44:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül