Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358508    
Honlapkeszites

A nagy elõdökre emlékezve

A helyi általános iskola egykori ének-zene tagozatára emlékeztek a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Házban március hetedikén a Kiskanizsai Polgári Olvasókör és az Együtt Kiskanizsáért Egyesület közös, elõbbi megalakulásának 138. évfordulója alkalmából.

A rendezvényen elõbb Horváth Jánosné, az Együtt Kiskanizsáért Egyesület elnöke, az iskola volt pedagógusa, majd Horváthné Polai Mária, az Olvasókör elnöke köszöntötte.


Az ünnepi programra meghívást kaptak a nagy hírû kiskanizsai ének-zene tagozat egykori pedagógusai, Tóth Attiláné, a tagozat megszervezõje, Udvardi Gézáné, Horváth Márta, valamint Lang Ágota.

– Iskolánk egyik aranykora volt az 1970 és 1991 közti két évtized, az ének-zenei tagozat létezésének idõszaka - mondta Horváth Jánosné. – Igaz, hogy ma már egy iskolával szemben inkább a számítástechnika és az idegen nyelvek oktatása követelmény, de a kultúra, a mûvészetek nélkül a világ mégiscsak nagyon szegény lenne. A kiskanizsai ének-zene tagozat tehetségek egész sorát nevelte ki.

Horváthné Polai Mária az Olvasókör múltjáról, jelentõségérõl beszélt, majd a tagozat egykori tanulói, a város kulturális életének, oktatásának meghatározó személyiségei léptek a színpadra, köztük a Zalagyöngye Táncegyüttes, élén Tóth Istvánnal, Dolmányos Erzsébet, a Vizeli Dezsõ vezette Bojtár Népzenei Együttes, Hajgató Rita, valamint Tulmann Géza.

Az est folyamán a tagozat egykori tanárai is megoszthatták a tagozathoz fûzõdõ élményeiket, emlékeiket a megjelent kollégákkal és tanítványokkal. Végül Marton István polgármester is köszönthette a vendégeket.

Horváth Attila2008-03-13 11:01:44


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül