Ma 2023. 3 25.
Irén, Írisz, Lúcia napja van.
Látogatók száma : 54777021    
Honlapkeszites

Szentmise az Örök szerelemért

A szerelemnek és a boldog házasságoknak Szerelmesek miséjével szeretnének méltó ünnepet állítani Szent Bálint nap alkalmából február 12-én este 6 órakor az Alsótemplomban.

Szent Bálint püspökrõl azt tartja a legenda, hogy a nála kötött házasságok „szerencsés csillagzat alatt születtek”. Az esti szentmise az „Örök Szerelemért” szól, hisz Isten tervében szerepel a szerelem, az Úr a férfit és a nõt egymásnak teremtette, méghozzá egy egész életre szóló szeretetre, egységre, boldogságra. Az Úr áldását adta a házasságokra, ez a szentség pedig arra predesztinálja a kapcsolatokat, hogy betölthessék Isten tervét, ami a házasodók tervében is szerepel: „holtomiglan-holtodiglan” jóban - rosszban kitartani egymás mellett. Emeljük vissza a szerelmet és Szent Bálint vértanú püspök ünnepét a méltó helyére! – szól a felhívásban. Erõsítse meg ez az ünnep a fiatal párokat és a házastársakat egyaránt az egymás mellett való kitartásban, hogy érdemes küzdeni a kapcsolatért, egymásért, hogy nem a pillanatnyi örömöket kell keresni, hanem az életre-szóló boldogságot.
Horváth Lóránt atya nemcsak a szerelmeseket, és az elmúlt hat évben (mióta õ itt van), hanem a korábbi idõkben házasságot kötött párokat is várja a Szerelmesek miséjére a Szent József templomba, ahol áldását adja a párokra.
2012-01-31 10:36:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül