Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54765198    
Honlapkeszites

Uszodában sárkányhajóznak

Szombaton 9 órától a nagykanizsai Városi uszodában kerül megrendezésre az I. PB Hungária Kanizsai Uszodai Sárkányhajó Verseny.

Az extrém szabadidõs sportok kedvelõi számára 10 órától próbalehetõség lesz, vagyis az induló csapatok kipróbálhatják, milyen is egy ilyen zárt térben evezni, majd 11 órától következhetnek a sárkányhajó futamok.


Az összesített nevezési létszám miatt a szervezõk úgy döntöttek, hogy a céges és szabadidõs csapatok egy kategóriában indulnak, közös csoportokban, így biztosítva mindenkinek, hogy minél többször vízre szállhasson. Díjazását tekintve a verseny úgy alakul, hogy mind a legjobb céges, mind a legjobb szabadidõs csapat megnyeri az ingyenes indulási jogot a IV. Kanizsai Sárkányhajó Versenyre.

Magának a sárkányhajó futamok lebonyolításának rendje a következõképp alakul: a csapatokat 4 fõs csoportokba sorsolják, mindenki mindenkivel evez, csoportonként az elsõ két helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.
Amennyiben a csapatoknak egy perc alatt nem sikerül egymást az elõre kijelölt távolságig elmozdítani, akkor az a csapat nyer, aki az egy perc leteltéig a legmesszebb tolta el a másikat.

A sárkányhajó csoportkörök eredményeit minden csapat viszi magával a másik két versenyszámhoz. A kvízkérdések során 13+1 wellness témával kapcsolatos egyszerû kérdésre kell választ adni, majd a versenykajak „megülésben” is megméretik magukat a csapatok. Itt csapatonként egy vállalkozó embernek kell a feladatot teljesíteni (aki nem rendelkezik kajak-kenus múlttal), a három próbálkozásból a legjobb idõeredményt (másodpercbe) adják hozzá pontban a csapat eredményéhez. A három versenyszám alapján is hirdetnek abszolút gyõztest, mind az iskolák, mind a felnõttek között.2012-01-27 11:33:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül