Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55338281    
Honlapkeszites

A vár és a város története új megvilágításban

A Magyar Kultúra Napja alkalmából bemutatták a Nagykanizsai Városvédõ Egyesület gondozásában megjelent Nagykanizsai Honismereti Füzetek sorozat 36. kötetét, melyet Száraz Csilla múzeumigazgató írt Vár és város – Kanizsa török kori története az utóbbi évek régészeti kutatásainak tükrében címmel.

A vendégeket Cserti Tibor, a Nagykanizsai Városvédõ Egyesület elnöke köszöntötte. Elmondta, hogy örömmel vállalták fel a régi várost bemutató munkának a gondozását. Hozzátette, igény van az ilyen jellegû kötetek iránt, hiszen rendszeresen egy törzsközönséggel találkozik a könyvek bemutatóján.


A könyvet dr. Vándor László régész mutatta be. Kiemelte, külön öröm számára, hogy folytatója akadt a városunk múltját feltáró törekvésnek. Hiszen a 90-es évek utáni történések megváltoztatták tudásunkat a város vonatkozásában. A szerzõ két keretbe foglalta munkájában az utóbbi idõben történteket. Az egyik az elmúlt évek megelõzõ feltárásainak eredményeit taglalja, a másik pedig beiktatja ezeket a Kanizsával kapcsolatos korábbi kutatásokba. Bemutatja a várat és a várost régen és ma, majd sorra veszi a belváros legfontosabb régészeti lelõhelyeit.2012-01-24 10:25:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül