Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353331    
Honlapkeszites

A korábbi ciklus polgármestere nyert Újudvaron, az idõközi választáson

A települést a korábbi ciklusban is vezetõ Jakab Sándor (független) nyerte az idõközi polgármester-választást Újudvaron, ahol a testület lemondása miatt új képviselõket is választottak - tudta meg az MTI hétfõn a Zala megyei település polgármesteri hivatalában.


 A vasárnapi voksoláson Jakab Sándor 324 szavazatot, vetélytársa, a települést 2010 óta irányító Horváth Józsefné (független) 240 támogatót szerzett. A falu névjegyzékében szereplõ 833 szavazópolgár közül 566-an vettek részt a választáson, ahol ketten a polgármesterre, 11-en pedig a képviselõkre érvénytelenül szavaztak.
A hattagú képviselõ-testületbe 18 független jelölt közül választhattak a településen. Az újonnan megválasztott képviselõk közül hárman a 2010 óta mûködõ testületnek is tagjai voltak.
A Zala megyei Újudvaron azért kellett idõközi választást kiírni, mert a testület októberben az önfeloszlatásról döntött, miután több képviselõ nem tudott együtt dolgozni az eddigi polgármesterrel.
A mostani szavazásról a Zalai Hírlap hétfõi száma azt írta: megosztottság és hatalmi harc jellemezte a település mindennapjait, amit az is jelez, hogy összesen 20 tagja volt a szavazatszámláló bizottságnak, mert minden jelölt delegált valakit a grémiumba. A lapnak nyilatkozó helyi lakosok ugyancsak szóvá tették a faluban uralkodó békétlenséget, egyikük arra is utalt, hogy "tisztességtelen módszerekkel lett kikényszerítve" az idõközi voksolás.

 

MTI - Kanizsa2012-01-16 13:21:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül