Ma 2023. 3 25.
Irén, Írisz, Lúcia napja van.
Látogatók száma : 54777081    
Honlapkeszites

Maradékból Alkotás

Január 12-én csütörtökön, 18 órakor nyílik meg a Kanizsai Folt Csoport Maradékból Alkotás címû díszítõmûvészeti kiállítása a Hevesi Sándor Általános Iskola galériájában.


A tárlatot Dávidovics Mária pedagógus nyitja meg. A mûsorban közremûködnek a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Mûvészeti Iskola tanárai és hallgatói, valamint a Hevesi Sándor Versmondó Kör és a Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpadának tagjai.


 

Ezzel a kiállítás megnyitóval indul útjára az intézmény galériájának 2012-es évadja. A patchwork – foltvarrás – egyre népszerûbb hobbi. Korunk kézimunkája, ha úgy tetszik textildíszítõ mûvészete, mert a „hulladékok” értõ kezekben értékesebb motívumokká válhatnak, mint a készen vett dolgaink bármilyen sokszorosított mintái. Az is különlegessé teszi ezt a kézmûvességet, hogy benne a feleslegessé vált anyagok új értelmet kaphatnak. Nem kell más hozzá, mint néhány maradék textil, eldobásra ítélt színes rongydarab, némi fantázia, és egészen különleges, vidám alkotások születhetnek. Ezek azután lehetnek személyre szóló ajándékok, egyedi és eredeti lakásdíszek, takarók, terítõk, szõnyegek, de még textil falképek, falvédõk is.
A foltvarrás világa már Nagykanizsát is rég megérintette. Városunk „foltosainak” története 1998-ra nyúlik vissza. Akkor szervezett a HSMK egy tanfolyamot, melynek leglelkesebb tagjai 2001-ben Békési Józsefné vezetésével megalakították a Kanizsa Folt Csoportot. Azóta havi rendszerességgel találkoznak, ötleteket, anyagot cserélnek, s több helyi és országos kiállításon is részt vettek már. A foltvarrók tárlata február 3-áig tekinthetõ meg az iskola galériájában, munkanapokon 8-16 óráig.

 2012-01-11 14:28:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül