Ma 2023. 9 22.
Móric, Tamás napja van.
Látogatók száma : 55966619    
Honlapkeszites

Könyvtár minden idõben

A Halis István Városi Könyvtár új szolgáltatásairól, a könyvtár és használói kapcsolatának új lehetõségeirõl tartott sajtótájékoztatót Czupi Gyula igazgató, aki ez alkalommal mutatta be az intézmény 2012-es falinaptárát is.


Az idei, Könyvtár minden idõben elnevezésû szlogen kétféle értelemben is használható. Egyrészt egész esztendõben, másrészt a nap minden szakában, még akkor is, ha zárva van az intézmény. Az új, internetes szolgáltatás a nap minden szakában az olvasó rendelkezésére áll, és a hagyományos könyvtárhasználatot is segíti. Így például kérhetõ a dokumentumok kölcsönzési idejének meghosszabbítása és a könyvek elõjegyzése is. A kölcsönözhetõ könyvekrõl, folyóiratokról, DVD-ékrõl stb. pontos képet lehetett kapni eddig is az internetes katalógus segítségével. 2012 januárjától azonban azt sem felejti el az olvasó, hogy mit kölcsönzött, és meddig érvényes a kölcsönzése. Mindezekrõl az olvasói állapot menü ad pontos tájékoztatást. Továbbá, aki ismerõsként jelöli meg a könyvtárat a Facebook-on, naprakész információt kap a legújabb könyvekrõl, szolgáltatásokról és programokról. S egy újabb szolgáltatásként a napjainkban kiadott könyvek tartalmáról ismertetést is olvashatnak az érdeklõdõk.
A könyvtár új szolgáltatásaival a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiállításon is megismerkedhet az olvasóközönség január 20-án pénteken, 13 órakor.
 
2012-01-02 13:37:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül