Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353388    
Honlapkeszites

Népszavazás: a modernizáció
A klímaváltozásról, az ország versenyképességérõl és a hétvégi népszavazásról tartott sajtótájékoztatót tegnap Kovács Kálmán és Dióssy Gábor, a környezetvédelmi tárca szabad demokrata államtitkárai.

Kovács Kálmán elmondta: e kérdések nagyon is összefüggnek egymással, legalábbis a tekintetben, hogy milyen választ adunk rájuk. Vállaljuk-e a modernizáció útját, még akkor is, ha tudjuk, hogy ez az út rögös és konfliktusokkal teli? Kovács szerint a népszavazás arról szól, hogy felvállalja-e a magyar társadalom, hogy az oktatásügyben és az egészségügyben érdemi lépéseket tesz. Akkor is errõl szól, ha vannak, akik a modernizációt igyekeznek megtorpedózni, s arra biztatják a társadalmat, hogy térjünk vissza a régihez, nem kell a reform. Kovács Kálmán leszögezte: nem érzik korrekt politikai magatartásnak az ellenzék viselkedését, mert Nyugat-Európában hasonló helyzetben, sorsdöntõ kérdésekben az ellenzék összefog a kormánnyal, akkor is, ha politikailag nagyon eltérõ nézeteket vallanak. Hozzátette: pozitív, hogy a klímaváltozás elleni cselekvési stratégiát illetõen ötpárti konszenzus van

Dióssy Gábor hozzátette: a klímaváltozás a XXI. század egyik legnagyobb kihívása. De nem ez az egyetlen terület az országban, amely jelentõs változásokért kiált. Ezeket a folyamatokat pedig attól függetlenül meg kell indítani, hogy milyen színezetû kormánya van az országnak – a szabad demokraták az elsõ nagy lépést az egészségügy területén tették meg – hangsúlyozta Dióssy Gábor.

Horváth Attila2008-03-06 10:10:47


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül