Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319264    
Honlapkeszites

Menetrend az igényekhez hangolva

A legutóbbi kiskanizsai lakossági fórumon megfogalmazott kéréseknek megfelelõen módosul a 4-es számú járat menetrendje – tudtuk meg Horváth Ferencnétõl, a Zala Volán Zrt. helyi üzemének vezetõjétõl. A kiigazítással nem várták meg az ilyenkor szokásos egy hónapos átfutási idõt sem, a módosítás már március elsejétõl életbe lép.

Azon a bizonyos fórumon több igényt is megfogalmaztak az utasok, többek között a 4-es számmal közlekedõ járatok indulási idejének néhány perces változtatását, hogy a csatlakozó járatokról, illetve járatokra könnyebb legyen az átszállás. Szó esett a csatlakozás helyérõl is, többen kérték, hogy a 4-es járat érintse az Erzsébet téri megállót.


– December kilencedike, az éves menetrendváltozás óta a 4-es és a 4y-os járatok nem érintik az Erzsébet téri megállópárt – mondta lapunknak Horváth Ferencné. – Ennek több oka is van. Egyrészt a Kalmár utcai csomópont kialakítása, ahonnét minden irányba biztosított az eljutás, itt lehet átszállni szinte valamennyi járatra, kivéve a 6-ost, amelyre a gépgyári megállóban lehet és kell átszállni. A másik ok pedig, az, hogy a Centrál elõtti tér átalakításával és a Magyar úti körforgalom megépítésével jelentõs forgalomtechnikai változás történt, ráadásul a jövõben arra is számítani lehet, hogy a belváros forgalomcsillapítása kapcsán a buszainknak el is kell kerülni a városközpontot.

Horváth Ferencné hozzátette: ezért várhatóan elõbb-utóbb a többi járat útvonalát is ennek megfelelõen kell módosítaniuk. A kiskanizsaiak által a fórumon jelzett átszállási problémákat addig is igyekeznek kezelni, már március elsejétõl módosították két járat indulási idejét, hogy a csatlakozásra, vagy a csatlakozásról biztosan át lehessen szállni. A járatok útvonala azonban természetesen nem változik.

– Az elmúlt idõszak az egyeztetéssel telt – mondta Tóth Nándor, önkormányzati képviselõ. – Ennek eredményeként két apró, ám véleményem szerint annál jelentõsebb finomítást végzünk a rendszeren. Az egyik, hogy a 4-es jelzéssel az autóbuszállomásról munkanapokon 18.25-kor induló járat tíz perccel késõbb, 18.35-kor, míg a Bornemissza utcától 18.40-kor induló járat öt perccel késõbb, 18.45-kor indul. Hamarosan újabb változások is lesznek, például a Kalmár utcában rövid idõn belül fedett váró szolgálja majd az utasok kényelmét, s a jövõben további várókat szeretnénk kialakítani a város több pontján egy majdani, reményeink szerint sikeres pályázat révén, melynek benyújtásáról a késõbbiekben születik döntés.

Tóth Nándor hozzátette: a Tõzike utcai megállóban járdaszigetet alakítanak ki, s még a nyáron két új kényelmes, alacsony padlós autóbusz is érkezik a 4-es vonalra.

Horváth Attila2008-03-04 12:57:08


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül