Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51046411    
Honlapkeszites

Mûvészetterápia

Megnyílt a ZMÖ Pszichiátriai Betegek Otthona és Rehabilitációs Intézetének Színek és formák címû kiállítása. A tárlat december 21-ig tekinthetõ meg a Mezõ galériában.


A mûvészetterápia elsõsorban csoportos keretek között alkalmazott eljárás, mely pszichés zavarokban szenvedõ betegeknél pozitív hatással bír. Ezek a betegségek együtt járnak az önkifejezés gátoltságával, és a kapcsolatrendszerek beszûkülésével, melyek mûvészi élmény tapasztalásán keresztül vagy cselekvõ részvétellel oldhatók. Továbbá lehetõség nyílik a páciensek jobb megismerésére, diagnosztizálására és emberi kapcsolataik kitágítására.
A kiállítást Tánczos György festõmûvész mutatta be az érdeklõdõknek. Elmondta, tanárként tapasztalta, hogy rengeteg kihívás adódik a generációk sajátosságaiból, hiszen a diákok és a felnõttek is saját szuverén lények. Különbözõ módon viszonyulnak az anyaghoz, a felülethez, a formához és a feladatokhoz, ami a kiállított munkákban is megmutatkozik. A végsõ cél elérése azonban minden esetben azonos. A munkák java része akvarell technikával készült, amely lényegébõl adódóan gyors gondolkodást igényel. A tárlat a papírra vetett belsõ érzéseket, a pillanatnyi lelkiállapotokat adja vissza. A festményeken kívül plasztikák is láthatóak, melyek még nem méretarányos mûvek, de anatómiai pontosságot keresõ részleteket tartalmaznak. A rendezvényen közremûködött a Kalamajka Színkör.2011-11-23 14:07:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül