Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353355    
Honlapkeszites

Új elnököt választott Zalában az MSZP

Fodor Csaba nagykanizsai önkormányzati képviselõt, a párt korábbi megyei alelnökét választotta új megyei elnöknek az MSZP Zalai Területi Szövetsége, miután az eddigi elnök, Baracskai József a Demokratikus Koalícióba távozott - közölte a párt hétfõi zalaegerszegi sajtótájékoztatóján a szocialisták megyei ügyvezetõje.


Góra Balázs úgy fogalmazott: "egy pár barátunk elhagyta a szocialista frakciót", köztük az eddigi megyei elnök is. Ezért megyei küldöttgyûlést hívtak össze múlt péntekre, amikor Major Gábor megyei alelnök és Fodor Csaba közül titkos szavazással, jelentõs többséggel választották meg a nagykanizsai képviselõt, akinek a megbízatása a jövõ tavaszi soros tisztújító kongresszusig tart.
Fodor Csaba a párton belüli eddigi szerepérõl elmondta: 1989 óta tag, 1994-tõl foglal helyet a nagykanizsai közgyûlés szocialista frakciójában. Országos választmányi tag is volt, amirõl most, megyei elnökké választása miatt lemondott.
Az MSZP-bõl történt távozások kapcsán arról beszélt: Zala megyében eddig nagyjából húszan jelezték kilépésüket - köztük két további egykori megyei elnök, Varga László és Balogh László -, de a szám nem éri el a megyei tagság öt százalékát. "Több baráttal csökkent a létszáma a megyei pártszervezetnek, de remélem, hogy ezzel párhuzamosan sokkal több szövetségessel gyarapodtunk" - fogalmazott.
Hozzátette: fájlalják, hogy olyanok is távoztak, akiknek meghatározó szerepe volt a megyei pártéletben, de "ez az emberi és baráti kapcsolatainkat nem befolyásolja". Reményei szerint a változás a demokratikus baloldal erejét növeli és egységet is tud produkálni a 2014-es választásokra.
Fodor Csaba kitért arra is, hogy a szombati kongresszus jelentõs változásokat hozott a szocialista párt életét meghatározó alapszabályban. Aktuális politikai témák közül beszélt arról, hogy a kormánynak lépnie kellene a jelentõs üzemanyagárak csökkentése érdekében, ezt ellenzékben éppen a Fidesz szorgalmazta.
A munka törvényköve körüli vitákról azt mondta: a munkavállalókat kiszolgáltatott helyzetbe hozza, és nem hiszi, hogy ez lehet az út az egymillió munkahelyhez. Az önkormányzati rendszert érintõ tervezett változások szerinte önkormányzatellenesek, és veszélybe sodorhatják a zalai kisfalvakat.

 

MTI

 2011-11-14 15:25:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül