Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415616    
Honlapkeszites

Két nap a szellemi tulajdonvédelmérõl

A Dél-Alföldi Regionális Innovációs Ügynökség és a Pannon Novum Regionális Innovációs Ügynökség szervezésében kétnapos képzést tartottak a szellemi tulajdon védelmérõl, a Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központban.

A múlt héten tartott képzésnek a célja nem egyszerûen az elméleti tudás gyarapítása, hanem a mindennapi életben jól hasznosítható ismeretek átadása volt. Gondoljunk csak bele egy találmány szabadalmi levédésébe, egy licenc alkalmazásába, a védjegy használatába vagy a szerzõi jog érvényesítésébe. Mindezek húsba vágó kérdések. Ezért is tartották hasznosnak a helyi vállalkozók az alapismereteket adó elõadásokat, melyeket Onozó Ervin és Nagyová Katarina technológiai menedzserek tartottak. 


 Az interaktív elõadások alkalmat nyújtottak a vállalkozókat érintõ konkrét problémák kitárgyalására is. Különösen a szerzõi jog témaköre váltott ki élénk érdeklõdést. Itt elsõsorban a vagyoni és a személyi jogok területe került górcsõ alá, de a szavatosság és a termékfelelõsséggel kapcsolatban is több kérdés merült fel. Szó esett a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának tevékenységérõl, amely naprakész információkkal látja el a hozzáfordulókat. A tárgyalástechnika minden vállalkozás számára fontos terület, hiszen egy üzletkötést alapvetõen befolyásol a tárgyaló felek felkészültsége, szakmai tudása. Nem mellékes, hogy fontos tárgyalások során kötnek-e a felek titoktartási szerzõdést, és ennek biztosítékait miként foglalják bele a megállapodásokba-hívták fel a figyelmet az elõadók. A képzés lezárásaként aktuális esettanulmányok kerültek ismertetésre.2011-11-14 09:16:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül