Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353429    
Honlapkeszites

Több munkáért kevesebb bér?

Nem véletlenül adta sajtótájékoztatójának a fenti címet Göndör István országgyûlési képviselõ, ugyanis véleménye szerint a versenyképesség javítása nem lehet egyenlõ a munkavállaló kiszolgáltatottságának a növelésével.

Az új Munka Törvénykönyv arra jó, hogy elterelje a figyelmet arról, ami valójában az országban történik. Például a költségvetésrõl és az adótörvényekrõl. A jövõ héten elkezdõdik a közoktatásról, az önkormányzatokról és folyamatban van a polgárivédelemrõl szóló törvényjavaslat, tehát mind-mind olyan akció, ami figyelemelterelõ. A bizalmatlanságra legékesebb példa a nyugdíjügy, vagy az adórendszer múlt évi változása, amikoris azt mondták, hogy senki nem jár rosszabbul. 


 Az új rendszer számos dolgot átvesz a régi munkatörvénykönyvbõl, de nagyon sok helyen tesz óriási engedményt a munkáltatók javára, ami a munkavállalót hozza nehezebb helyzetbe. Új dolog a régiónkénti minimálbér gondolata, ami összességében semmit nem javít a helyzeten, csak ront. Göndör István a sajtótájékoztatón beszélt a szakszervezeti jogokról is. Pimasz megoldásnak tartja, hogy szerepelnek ugyan szakszervezeti jogok a tervezetben, de csak azért, hogy ki lehessen pipálni az uniós jogharmonizációnak megfelelõen. Megszûnik a szakszervezet ellenõrzési joga, amire mindenképpen szükség lenne. Nem emelhet kifogást semmilyen intézkedés ellen. Tájékoztathatja a munkavállalókat, de a munkáltatónak nem írták elõ kötelezettségként, hogy õ viszont köteles a munkavállalók nagyobb csoportját érintõ változásokról tájékoztatni a szakszervezetet.2011-11-11 12:09:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül