Ma 2021. 10 22.
Előd, Szalóme, Kordélia napja van.
Látogatók száma : 51088546    
Honlapkeszites

Cenzúrázhatatlan versek - Wittner Mária érkezik

November 10-én, csütörtökön 17 órától lesz az Ötvenhatos Versünnep vendége az egykori szabadságharcos, a Vajdahunyad utcai fegyveres csoport tagja, ma fideszes parlamenti képviselõ. A város majd mindegyik középiskolájából érkeznek versmondók immár harmadik rendezvényünkre, melynek helyszíne ezúttal a Medgyaszay Ház emeleti terme. – tájékoztatott a Nagykanizsai Polgári Egyesület.

Sehonnai bitang ember. – Petõfi jelzõi a Nemzeti dalból mindannyiunk számára ismerõsek. Sok hasonlóság van 1848 és 1956 között. Ám Petõfi számára elképzelhetetlen volt – s emiatt már soha nem tudhatjuk meg, milyen szóval illette volna – hogy magyar emberek vegyenek részt a szabadságharc leverésében, az azt követõ megtorlásban, az önkényuralom mûködtetésében.


Gyilkos és áruló szent földben nem nyughat. – szólt a dal. A városi ünnepségen egy gimnazista rock zenekar énekelte azokról, akik a november 4-i orosz inváziót követõen kiszolgálták a megszállókat. Tanuljanak a költõktõl pontosan fogalmazni! – kötötte a versmondók lelkére az Ötvenhatos versünnep tavalyi vendége, Szigethy Gábor irodalomtörténész. Ami esetünkben annyit tesz:
nekünk nem szabad feledNI
a gyilkosokat néven nevezNI!2011-11-07 09:01:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül