Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55389586    
Honlapkeszites

Új igazgatók a Bükki- és a Balaton-felvidéki nemzeti parkok élén

Új vezetõt nevezett ki két nemzeti park élére Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter: a Bükki Nemzeti Park igazgatója Grédics Szilárd, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park vezetõje Puskás Zoltán lett - közölte a minisztérium a kormany.hu honlapon.


A vidékfejlesztési miniszter október 4-tõl mentette fel a két nemzeti park korábbi vezetõjét, Duska József a Bükki Nemzeti Park, Balogh László a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatóságát vezette.
Grédics Szilárd Nagykanizsán született, aSoproni Erdészeti és Faipari Egyetemen szerzett erdõmérnöki diplomát. A Mátrai Erdõ- és Fafeldolgozó Gazdaság Õzdi Erdészeténél kezdte pályáját erdõmûvelési mûszaki vezetõként 1987-ben. Erdészetvezetõként dolgozott az Arlói Erdészetnél, majd 2004-tõl az Egererdõ Zrt. Szilvásváradi Erdészetét vezette.Egy személyes hangú, laza, vele készült interjú ide kattintva, az aramis.hu-n olvasható. 
Puskás Zoltán a Gödöllõi Agrártudományi Egyetemen végzett okleveles agrármérnökként, majd a Budapesti Gazdasági Fõiskolán és a Kaposvári Egyetemen folytatta tanulmányait. A Balatoni Halászati Rt.-nél 1996-ban kezdett dolgozni kereskedelmi ügyintézõként késõbb vezetõként, majd a halfeldolgozó üzemet vezette. Elnöki posztot töltött be a Kõrösi Halértékesítõ, Halfeldolgozó Szövetkezetnél, majd 2011 márciusában a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatójává nevezték ki.
Az MTI korábbi értesülése szerint a Bükki Nemzeti Parknál 18 éve dolgozó, 14 éve azt vezetõ Duska Józsefnek a Borsodi Mezõség Tájvédelmi Körzet földbérleti ügyei miatt kellett távoznia, míg a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot 8 éve vezetõ Balogh Lászlónak a fehérvízi természetkárosítást is felvetõ Hubertus-ügy miatt kellett megválnia posztjától.
Ángyán József vidékfejlesztési államtitkár október 10-én a parlamentben egy képviselõi kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a Bükki Nemzeti Park igazgatóját felmentõ okiratban bizalomvesztés szerepel. Ennek egyik oka az lehetett, hogy az olasz bérlõ sorsáról döntõ per 10 évig tartott és a miniszter úgy ítélte meg, hogy ebben a nemzeti park vezetõje is felelõs, valamint az új pályázat elõkészítõ folyamata nagyon lassan zajlott.

 

MTI -  aramis.hu2011-11-01 12:50:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül