Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760572    
Honlapkeszites

India rejtett mosolya

Szamódy Zsolt fotómûvész, a Magyar Fotómûvészek Szövetsége elnökének India rejtett mosolya címû kiállítása látható október 27-tõl a Hevesi Sándor Általános Iskola galériájában.


A csütörtök délután 18 órakor kezdõdõ ünnepélyes megnyitón a Hevesi Sándor Versmondó Kör és a Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpadának tagjai, valamint krisna-völgyi zenélõ szerzetesek mûködnek közre indiai hangszerekkel


 

Az alkotó munkásságáról bevezetõt mond, és a tárlatot megnyitja Lehota M. János esztéta.
India pompás gazdagságáról évszázadok óta születnek szöveges és képi leírások. A modern látványturizmus tömegek figyelmét irányítja a még mindig egzotikusnak beállított ország felé. A galérialátogató nagykanizsaiak talán Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet festõmûvészek indiai munkásságának a Mûvészetek Házában látható kiállításai nyomán más szemmel tekintenek erre a gyönyörû földrészre és lakóira, egyetértve Szamódy Zsolt mûvészi céljaival, aki a két kanizsai származású festõhöz hasonlóan, nem rettentve, ijesztgetve, hanem simogató szeretettel figyelt az indiai emberek szokásaira, mindennapjaira. (Uhl Gabriella mûvészettörténész jegyzete alapján).
 2011-10-26 14:42:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül