Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54761154    
Honlapkeszites

Ágnes Golenya Purisac elõadása a nagykanizsai könyvtárban

A Magyar Mûveltség Kincsestára Szabadegyetem soron következõ elõadásának vendége Ágnes Golenya Purisac író - kutató lesz október 28-án 18-órakor a Halis István Városi Könyvtárban. Õsi Magyar Nyomokon Dél-Amerikában címmel vetítõképes elõadáson, fotókiállítással egybekötve ismerteti Amerika, az emberiség bölcsõje- õsi civilizációk gyökere Móricz János – kutatását.
Az írónõ eddig megjelent regénytrilógiái - Az arany asszony útja; Az aranykapu és A perui papnõ - az elõadás napján, a helyszínen megvásárolhatók.
- Golenya Ágnesként születtem Miskolcon. A Purisaca családtól 2007-ben kaptam ezt a csodálatos moche nevet (észak-perui inka-elõtti kultúra). Bizony hatalmas út áll mögöttem, míg az lettem, aki ma vagyok, pedig holnap már más leszek… Így elõttem is végtelen az utam. Ezekrõl az utakról, illetve inkább arról írok, hogyan indul el egy ember, mit érez az út során, miért és hogyan alakultunk kívül-belül. Pár éve hol Magyarországon, hol Peruban élek, ahogy Isten megengedi nekem - mondta magáról az író-kutató.


További információk: www.aranykapu.lapunk.hu és www.agnesgolenya.sokoldal.hu oldalakon olvashatók. Az est házigazdája Wenczler Béla és családja lesz. Az elõadás ingyenesen látogatható, minden érdeklõdõt szeretettel várnak.

Magyar Mûveltség Kincsestára Szabadegyetem
Szellemi Tanácsadó Testülete – Nagykanizsa
Rajnai Miklós
Bánffy Miklós-díjas bölcsész - egyszerû magyar közember2011-10-26 12:16:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül