Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314774    
Honlapkeszites

Demokratikus Koalíció - Elnök nélkül maradt az MSZP gyõr-moson-soproni, somogyi és Zala megyei szervezete

A gyõri, a somogyi és a zalai MSZP-szervezet is elnök nélkül maradt, miután a megyék eddigi szocialista vezetõi csatlakoztak a szocialista pártból kivált Demokratikus Koalícióhoz. A gyõri megyei szervezet már jövõ szerdán elindítja az elnökválasztást, Somogy megyében pedig 30 napon belül írják ki.


Szerdán valószínûleg felszólítja az MSZP Zala megyei párttanácsa a volt megyei elnököt, Baracskai Józsefet országgyûlési képviselõi mandátumának visszaadására, miután átlépett a Demokratikus Koalícióba (DK) - közölte a szocialista párt megyei alelnöke kedden az MTI érdeklõdésére.
Major Gábor - aki a zalaegerszegi városi szervezet elnöke is egyben - azt mondta: szerdán a párttanács "nagy valószínûséggel fel fogja szólítani" Baracskai Józsefet a mandátuma visszaadására. Az MSZP-ben megszûnt az eddigi megyei elnök tagsága és ezzel a tisztsége is, mert az alapszabályuk szerint két pártnak nem lehet tagja senki.
Hozzátette: döntenek arról is, hogy a tavaszi tisztújításig hátralévõ idõszakban válasszanak-e új megyei elnököt, vagy ügyvivõi rendszerrel a két eddigi alelnök lássa el ezt a feladatot.
Baracskai József az MTI érdeklõdésére kijelentette: nem adja vissza a mandátumát, nem egyéni döntésrõl van szó. Hozzátette, hogy az MSZP-frakcióból nem kilépett, hanem kivált egy csoport.
 

MTI2011-10-26 10:05:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül