Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51046565    
Honlapkeszites

Big Band, Big Music - Fiatalok a mély vízben

 Egy kis számisztíkával kezdõdött a Kanizsa Big Band újabb koncertje. Vámos Béla zenekarvezetõ a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Mûvészeti Iskola tanára, 2005-ben többségében zeneiskolásokból alakította meg a zenekarát. A zenekar összetétele menet közben változott/változik, de létezik egy stabil mag, ami a folytonosságot garantálja. Rövid idõn belül országos és nemzetközi hírû muzsikusok Nagykanizsára csábításával elindult a Vendégségben a Kanizsa Big Band-nél sorozat, amely október 15-én éppen 15-ik koncertjéhez érkezett.

A koncertsorozat vendége ezúttal Berdisz Tamás, a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem Jazz Tanszakának tanára volt. A kiváló dobos azon pedagógusok egyike, aki nem csak tanítja, de tudja és csinálja is a jazzt. A Magyar Plakát Házban tartott koncerten hûen a hagyományokhoz egy-két új kompozícióval is meglepték a közönséget. 


 A már-már kötelezõ Big Band repertoár mellett két jazz-ikon, Buddy Rich és Louie Bellson dobosok egy-egy szerzeményét is elõadták. Elsõsorban ezekben a számokban mutatta meg virtuóz technikáját Berdisz Tamás, megidézve a nagy elõdök szellemét. A koncert szólistái közül a középgenerációhoz tartozó Hír Mihály billentyûs nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt. A fiatalok közül Varga Dániel altszaxofonos az elsõ szám befújása után megállíthatatlan volt. Cseke Dániel tenorszaxofonos és Dominkó Péter trombitás is kitûnõre vizsgázott ezen az estén. Vámos Janka énekes produkciója a Big Band-ben él igazán, és még mindig meggyõzõbb itt, mint a kis zenekari formációkban. Vámos Béla zenekarvezetõ is kitett magáért ezen az estén. Én nem tudom mi történt, az utóbbi idõben, de a számok hangszerelése és interpretálása látványosan javult. A tutti részek és a szólók is rendben voltak. Jól szólt Sigmund Romberg világhírû száma a Softly, As In A Morning Sunrise is. A fiatalokat ezen az estén a mély vízbe dobta Vámos Béla, de mint konstatáltuk megtanultak úszni.
H.Gy2011-10-17 08:01:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül