Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55400988    
Honlapkeszites

Bekövetkezett, amitõl tartottak...

"Lássunk tisztábban III. – avagy a hozzánemértés ára!" címmel tartott sajtótájékoztatót a Kanizsáért Közéleti Egyesület részérõl Marton István KKE-elnök, egyben önkormányzati képviselõ, valamint Polai József KKE-tag.


Marton István elmondta: "Amitõl korábban tartottunk, bekövetkezett. A legutóbbi közgyûlésen Cseresnyés Péter – az általa kézben tartott FIDESZ – frakcióval – megszavaztatott 750 millió forintnyi mûködési célú hitelfelvételt, formáját tekintve négy éves futamidejû kötvénykibocsátással. Ekkora szégyenre eddig még nem volt példa Nagykanizsa történetében. Tette mindezt annak ellenére, hogy polgármesterségem utolsó három évében egyetlen forint hitelt sem kellett felvennünk mûködési célra, ráadásul közintézményeink várható államosítása miatt Nagykanizsa városnak sokkal kevesebbet kell majd költenie fenntartásra.
A könyvvizsgálói vélemény szerint is „… az önkormányzat a hitelfelvételi korlátot ugyan nem lépi túl, azonban végsõ felhasználást finanszíroz és a mûködési költségvetés szerkezeti átalakítása nélkül a hitel a következõ években, újból jelentkezik.”
Mindezt tetézi, hogy továbbra sem tett le újabb 3 milliárd forint összegû fejlesztési célú kötvénykibocsátásról sem. Figyelembe véve, hogy az elmúlt egy évben Nagykanizsa lényegében nem jutott pályázati pénzhez – és a polgármester hatékonyságát ismerve az elkövetkezõ három évben sem fog – józan ésszel szinte megmagyarázhatatlan. Hogy mindenki érezze, mekkora összegrõl is van szó, ez a hárommilliárd forint a polgármesterségem idején elõkészített, elnyert és elindított 20 milliárd forintos fejlesztések önrészével vetekszik. Miközben – még egyszer kihangsúlyozom – a jelen vezetés alatt jelentõsebb új fejlesztéssel nem számolhatunk.
Hová tûnik el ez a 750 millió forint? Ezt magyarázhatjuk egyrészt a vezetés részérõl a szakértõ pénzgazdálkodás teljes hiányával, vagy azzal, hogy vannak akik még ebben a válságos idõszakban sem látják be, hová vezet a felelõtlen hitelfelvétel. De ennyire nem lehetünk naivak… Egy biztos, ez a pénz – pártszimpátiától függetlenül – a nagykanizsai embereké. És ha hagyják, hogy a mostani városvezetés elherdálja, akkor el is fogja herdálni. Mert tényleg bármit megtehet büntetlenül…"
 2011-10-08 10:33:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül