Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54772543    
Honlapkeszites

A XX. század történelmi viharában - Jesch Aladár

Szeretettel hívjuk Önt, kedves családját és ismerõseit a MAGYAR MÛVELTSÉG KINCSESTÁRA SZABADEGYETEM soron következõ elõadására. 2011. október 14-én, (pénteken) 18-órára. A XX. SZÁZAD TÖRTÉNELMI VIHARÁBAN - Emberséggel, szakmai hûséggel egy életen át! Vendégünk: JESCH ALADÁR gépészmérnök – geofizikus.

A beszélgetést vezeti: Szlávik Tibor okleveles bányamérnök. Az est házigazdái: MOL nyRt., A Magyar Olajipari Múzeum, ROTARY zRt. Országos Magyar Bányász Kohász Egyesület Kõolaj - Földgáz és Vízbányászati Szakosztálya, KANIZSAI OLAJOS SZENIOROK HAGYOMÁNYÁPOLÓ KÖRE, Magyar Geofizikai Egyesület - Magyar Mûveltség Kincsestára Szabadegyetem. Helyszín: Halis István Városi Könyvtár - Nagykanizsa, Kálvin tér 4. Az elõadás ingyenesen látogatható!

 


 Jesch Aladár: 1922-ben születtem Budapesten. Hangsúlyozandó, hogy Budán, a Duna jobb oldalán, és nem Pesten. A piarista gimnáziumban érettségiztem, aztán a Mûszaki Egyetem gépészmérnöki karára iratkoztam be. Engem Nagykanizsán, mint leendõ gépészmérnököt, Falk Ricsi fogadott, és helyezett el a kerettyei gépmûhelybe. Legkomolyabb irodalmi munkámnak azt a közös sorozatot tartom, amit Gyulayval, Alliquanderrel együtt rendszeresen írtunk 1945-ben kezdtem és 1985-ben mentem nyugdíjba, de még voltak hónapok itt is, ott is, - így majdnem kitöltöttem a 41 év szolgálat idõt. (Az interjú megtalálható: Horváth Róbert: Beszélgetések az olajiparról V. – Magyar Olajipari Múzeum 20. – Zalaegerszeg, 2004.)2011-10-11 06:38:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül