Ma 2021. 10 22.
Előd, Szalóme, Kordélia napja van.
Látogatók száma : 51088960    
Honlapkeszites

Horváth irodalmi napok
Az õszi horvát irodalmi napokról és a közmeghallgatás elõkészítésérõl is tárgyalt augusztus harmincadikai ülésén a Zala Megyei Horvát Kisebbségi Önkormányzat.
Az ülést csaknem egy órás késéssel megkezdõ kisebbségi önkormányzat tagjai elõbb módosították a testület szervezeti és mûködési szabályzatát, majd gazdasági beszámolókat hallgattak meg.
Ezt követõen a képviselõk az október huszonhatodikán és huszonhetedikén, Tótszerdahelyen megrendezendõ õszi horvát irodalmi napok rendezvénysorozatának terveit vitatták meg, amely keretében a tótszerdahelyi származású Blazsetin István íróra és költõre kíván emlékezni a Zala megyei horvátság.

– Szavalóverseny, dramatikus játék, emlékezõ óra, vetélkedõ, pedagógiai konferencia és két kiállítás is színesíti az immár hagyományosnak tekinthetõ programot – mondta el lapunknak Pénzes László, a megyei horvát kisebbségi önkormányzat elnöke.
Hozzátette: döntöttek egy közmeghallgatás helyérõl és idõpontjáról is. Az eredeti, nagykanizsai és tótszentmártoni meghallgatásról szóló tervekkel ellentétben csak egy közmeghallgatást tart az önkormányzat Tótszentmártonban, november 22-én. E napon ugyanitt kerül sor a Zala Megyei Horvát és a Cigány Kisebbségi Önkormányzat közös ülésére is.
Ezt követõen a képviselõk támogató nyilatkozatokat fogalmaztak meg, melyek alapján lehetõségeikhez mérten segítik Letenyén az iskolai horvát nyelvoktatás mihamarabbi beindítását, illetve a horvát kultúra ápolása címû modul tantervbe történõ beépítését a borsfai iskolában.
H.A.2007-09-05 14:47:43


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül