Ma 2023. 9 24.
Gellért, Gerda, Mercédesz napja van.
Látogatók száma : 55976344    
Honlapkeszites

Ügyes kezek

Ügyes kezek címmel, a HSMK húsz órás Mûvészeti tanfolyamának részvevõi mutatkoztak be alkotásaikkal az intézmény színházi elõcsarnokában.

A HSMK öt évvel ezelõtt kezdeményezte a Mûvészeti tanfolyam indítását felnõttek számára. A tanfolyam célja a vizuális nyelv alapjainak, kifejezési technikáinak, eszközeinek megismertetése és elsajátítása. A modern képzõmûvészeti irányzatok szemléletének és kifejezésmódjának megismertetése, a képességek kibontakoztatása.


Az elsõ évben Kassainé Szarjas Gertrúd vezette be az érdeklõdõket a selyem- és az üvegfestés rejtelmeibe. Az utóbbi években Dani Zoltánné Kovács Ágnes, a Bolyai Általános Iskola rajzpedagógusa szervezi a foglalkozásokat.

A kiállított munkák között több hasonló alkotás van, de mégis mindegyik más és más, mert az egyéniség tükrözõdik a képeken. Az eltelt három hónap alatt sokféle hatás érte a résztvevõket, sok tanácsot kaptak a vezetõtõl és egymástól is tanultak – mondta megnyitó gondolataiban Horváthné Gelencsér Edit, a Kanizsai Kulturális Központ munkatársa.

Borsos Krisztina, Kiss Edit, Pénzes Lászlóné, Lengyel Györgyné, Takács Bernadett, Mikóné Sahin Zsófia, Sahin Mihályné és Brunner Zsuzsa alkotásai március 1-éig tekinthetõ meg.

B.E.2008-02-19 13:17:55


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül