Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55414988    
Honlapkeszites

Több mint 35 ezren látták a Munkácsy-kiállítást Keszthelyen

Öt hónap alatt több mint 35 ezer látogató tekintette meg a hétvégén zárult Munkácsy Keszthelyen... ahogy még sosem láttuk címet viselõ kiállítást - tájékoztatta a Helikon Kastélymúzeum igazgatója kedden az MTI-t. Pálinkás Róbert azt mondta: bár április végén szinte reklám nélkül nyílt meg a több mint 70 Munkácsy-festményt felvonultató, egyedi összeállítású tárlat, a nyári hónapokra jelentõsen megnõtt az érdeklõdõk száma. A kastélymúzeum számára kiemelkedõ jelentõségû kiállítást végül több mint 35 ezren látták.
Az igazgató hozzátette: a kezdeti hiányos marketingmunkát ellensúlyozva a képek egy részét biztosító Munkácsy Alapítvány jóvoltából óriásplakátok és budapesti reklámok készültek, ennek is köszönhetõ, hogy a júliusi hûvösebb napokon sorokban kígyóztak az ország minden részébõl érkezett látogatók a bejáratnál. Az utolsó héten a Zala megyei lakosok féláron látogathatták a tárlatot, de a keszthelyi iskolások is kedvezménnyel tekinthették meg a kollekciót.
Minden valószínûség szerint ebben az összeállításban évekig nem lesz látható ilyen sok Munkácsy mû, amelyek egyik részét a Magyar Nemzeti Galéria, a többit Pákh Imre mûgyûjtõ alapítványa adta kölcsön - vélekedett Pálinkás Róbert. Elmondta azt is: a kastélymúzeum jövõre két nagy idõszakos tárlatot tervez, de miután még tárgyalnak a múzeumokkal, a részletekrõl csak késõbb számol be.
A Munkácsy Keszthelyen... ahogy még sosem láttuk címet viselõ tárlat április 28-án nyílt meg a Helikon Kastélymúzeumban. A Magyar Nemzeti Galéria és Pákh Imre magángyûjteményének kincsei közül látható volt például a Milton, az Ásító inas, a Poros út, az Éjjeli csavargók, a Vihar a pusztán címû festmény, Paál László portréja, valamint több tanulmány és zsánerkép is. Czoma László, az intézmény akkori igazgatója az MTI-nek azt mondta: a több mint 70 képet a kastélymúzeum Hintómúzeumának jelentõs beruházást igénylõ speciális átalakítása után állíthatták ki.

 

MTI

 2011-10-05 10:50:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül