Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55389535    
Honlapkeszites

Sporttörténeti konferencia Tusnádfürdõn

A XXIV. Nemzetközi Sporttörténeti Konferenciát tartották 2011. szeptember 24-én Tusnádfürdõn. A Közép-európai Sportakadémia keretében 2005 óta ez már a kilencedik rendezvény volt Erdélyben.


Albert Tibor, Tusnádfürdõ polgármesterének megnyitója után Kis János Az olimpiák története, Hencsei Pál és Surányi Péter Akiket a mozdony füstje megcsapott, 100 éves a BVSC,
Csiki András Tusnádfürdõ sporttörténete, Mecsériné Doktor Rozália A sport szerepe egy modern magyar regényben, Petendi Zsolt Teljesítményfokozás a sporttörténetben. Új utak – doppingvád nélkül?
és Horváth Vilmos Hol volt, hol nem volt olimpia, 1906 Athén címmel tartottak elõadást.
A konferencián a helyieken kívül Csikszeredából, Gyergyószentmiklósról és Sepsiszentgyörgyrõl is voltak érdeklõdõk, Magyarországról pedig tizenhatan vettek részt. A szervezést Kis János az Európai Sport Hagyományõrzõ Egyesület és Dr. Mezõ Ferenc Olimpiai Baráti Kör elnöke, valamint Csiki András Hargita megyei sportigazgató vállalta magára. A tervek szerint a jövõ évi konferencia színhelye az erdélyi Tekerõpatak lesz.
A szakmai programon kívül a résztvevõk jártak a Fogarasi-havasokban, megtekintették Temesvár, Nagyszeben, Tusnádfürdõ, Gyulafehérvár nevezetességeit, Vajdahunyad várát, a Balea tó, a Szent Anna tó és a Mohos-tõzegláp környékét, a kerci ciszterci apátság templomát, valamint a Szabó Kati Sportcsarnokot Sepsiszentgyörgyön.

 2011-10-02 11:40:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül