Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51046957    
Honlapkeszites

Jazz és világzene két napon át - Mûvészetek a 32-es jegyében

Hát ezt is megértük mondhatjuk a tradíciókra gondolva, hiszen elérkeztünk a 32. nemzetközi jazz fesztiválhoz és a 32. „Életünk” Országos Fotókiállításhoz. Errõl tartottak sajtótájékoztatót pénteken a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központ munkatársai Kovácsné Mikola Mária és Horváthné Gelencsér Edit.

Az október 7-én induló Nemzetközi Jazz- és Világzenei Fesztivál az „Életünk” Országos Fotókiállítás megnyitójával kezdõdik. A válogatásra beérkezett 189 fotóból 55-öt láthat a közönség. A kiállítást Stamler Lajos, a válogatást végzõ zsûri tagja nyitja meg. Zenei aláfestésrõl a kanizsai Vámos Janka quartetje gondoskodik. Az elõcsarnokban a nagykanizsai jazzfesztiválok plakátjaiból rendeznek kiállítást.


A fesztiválprogram 19 órakor a fiatal muzsikusokat felvonultató Tárkány Mûvek koncertjével veszi kezdetét. Õket a hazai jazz-élet kiválóságaiból verbuválódott Magyar Jazz Quartet követi. Az együttesben Szakcsi-Lakatos Bélát, Vasvári Pált, Csepregi Gyulát és Kõszegi Imrét láthatjuk a színpadon. Újra Kanizsán üdvözölhetjük a Farkas Norbert vezette Graz-i Mûvészeti Akadémia muzsikusait. Aztán a világzenét játszó Maszkura és a Tücsökraj bulizós koncertjére kerül sor, majd a nap zárásaként Vámos Janka Quartetje ígér könnyed szórakozást. A szombati koncertek sorát a szintén kanizsai és Grazban tanuló Gayer Mátyás és triója nyitja. Különös és érdekes produkcióra számíthatunk a Balázs testvérek és a Bolla Gábor nevével fémjelzett East Gipsy Band részérõl. A fesztivál csúcspontjának a hosszú évek óta Németországban élõ Snétberger Ferenc és Tony Lakatos duójának produkciója ígérkezik. Egy duó koncert már önmagában is kihívás, ezért csak a legképzettebb muzsikusok vállalkoznak rá. Hangulatában méltó lezárása lehet az 50 éves születésnapját ünneplõ Tiborcz Iván és barátainak jazz-kavalkádja. Aki már járt a Jazzlanden az tudja mire számíthat. Mindenképpen újdonságnak számít a közép- és felsõoktatási intézmények számára biztosított ingyenjegyek, melyek csak diákigazolvánnyal lesznek érvényesek.
H.Gy.2011-10-01 11:10:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül